Οι ΗΠΑ σκέφτονταν να βάλουν… πυρηνικά «φουρνέλα» στη Σελήνη!
Οι ΗΠΑ σκέφτονταν να βάλουν… πυρηνικά «φουρνέλα» στη Σελήνη!
Το 2007 το Υπουργείο Aμυνας των ΗΠΑ ξεκίνησε ένα μυστικό πρόγραμμα ερευνών με την επωνυμία Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP). Το πρόγραμμα αυτό έγινε γνωστό πρόσφατα για την ενασχόληση του με τον εντοπισμό ιπτάμενων δίσκων (UFO) και εξωγήινων.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο VICE που ειδικεύεται στην ερευνητική δημοσιογραφία κατάφερε να πάρει στη κατοχή του ένα μεγάλο όγκο εγγράφων τα οποία αποκαλύπτουν ότι εκτός από εξωγήινους το πρόγραμμα αυτό ασχολούνταν και με μια σειρά ερευνών γύρω από πειραματικές τεχνολογίες ή τεχνολογίες βγαλμένες από βιβλία και ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Στις περίπου 1.600 σελίδες του προγράμματος που έφθασαν στα χέρια του VICE γίνεται λόγος για διάφορες έρευνες και ιδέες όπως η δημιουργία κάποιου είδους αόρατου μανδύα, κατασκευή συσκευών αντιβαρύτητας, δημιουργία χωροχρονικών τούνελ (σκουληκότρυπες), ανάπτυξη τεχνολογίας προώθησης διαστημικών σκαφών με ταχύτητες κοντινές με αυτές του φωτός, εντοπισμός και εκμετάλλευση νέων διαστάσεων κ.α. Ανάμεσα στις ιδέες που έπεσαν στο τραπέζι ήταν και η… εξόρυξη μεταλλευμάτων από τη Σελήνη ακόμη και με τη χρήση πυρηνικών όπλων!
Τελικά το 2012 το πρόγραμμα διακόπηκε το ίδιο αθόρυβα όπως ξεκίνησε, πιθανότατα επειδή δεν υπήρξε κάποια πρόοδος στις έρευνες ή επειδή δεν αποφασίστηκε τελικά η υλοποίηση κάποιου ή κάποιων από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν στη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ. Εντύπωση προκαλεί σίγουρα η ιδέα για χρήση πυρηνικών όπλων στη Σελήνη δεδομένου ότι σε σχέση με τις υπόλοιπες μπορούσε να υλοποιηθεί σχετικά εύκολα με τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα.
Τα σούπερ μέταλλα
Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα Live Science η ιδέα ήταν με εκρήξεις θερμοπυρηνικών βομβών να δημιουργηθεί ένα «ορυχείο» στη Σελήνη προκειμένου να εντοπιστούν κάποια μέταλλα τα οποία, σύμφωνα με τους εμπνευστές του εγχειρήματος, υπάρχουν εκεί και είναι 100 χιλιάδες φορές πιο ελαφρά από το ατσάλι αλλά διαθέτουν την ίδια ανθεκτικότητα με αυτό.
Η ύπαρξη τέτοιων μετάλλων θα έφερνε όπως είναι ευνόητο επανάσταση σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας αλλά και του ανθρώπινου πολιτισμού γενικότερα. Η ιδέα αυτή μαζί με τις υπόλοιπες εγκαταλείφθηκε μεν αλλά ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος τώρα που έχει διατυπωθεί και έχει υπάρξει μάλιστα κάποια σχετική προεργασία για αυτή να βρεθεί κάποια στιγμή στο μέλλον κάποιος με ισχυρή θέση που να του φανεί ελκυστική η κατοχή αυτών των μετάλλων και να δώσει εντολή για την απόκτηση τους.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News