312
Το Domus είναι ένα εντυπωσιακό φουτουριστικό ιστιοπλοϊκό σκάφος | Van Geest

Μια οικολογική πλωτή «ρωμαϊκή έπαυλη»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2022, 21:46
Το Domus είναι ένα εντυπωσιακό φουτουριστικό ιστιοπλοϊκό σκάφος
|Van Geest

Μια οικολογική πλωτή «ρωμαϊκή έπαυλη»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2022, 21:46

H Van Geest Design είναι μια εταιρεία με έδρα το Αμστερνταμ γνωστή για τα πρωτοποριακά και καινοτόμα ιστιοπλοϊκά σκάφη που σχεδιάζει. Η νέα της δημιουργία είναι ένα σκάφος που ανήκει στην κατηγορία των τριμαράν. Πρόκειται για σκάφη πολλαπλού κύτους που αποτελούνται από ένα κύριο κύτος και δύο μικρότερα (ή πλωτήρες). Τα περισσότερα σύγχρονα τριμαράν είναι ιστιοπλοϊκά σκάφη σχεδιασμένα για αναψυχή ή αγώνες.

Το σκάφος έλαβε την ονομασία Domus,  από ένα είδος ρωμαϊκής έπαυλης που υπήρχε κυρίως στη Ρώμη και την Πομπηία. Ονομάστηκε έτσι επειδή σχεδιάστηκε στη λογική μιας θαλάσσιας έπαυλης! Διαθέτει διπλάσιους εσωτερικούς χώρους από ένα καταμαράν ίδιου μεγέθους και τις ανέσεις ενός σούπεργιοτ.

Οι επιβάτες έχουν στην διάθεση τους μέχρι… πισίνα | Van Geest

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα Robb Report, αυτό το τριμαράν μήκους 60 μέτρων διαθέτει εσωτερικούς χώρους συνολικής επιφάνειας 790 τετραγωνικών μέτρων. Υπάρχουν τέσσερις ευρύχωρες καμπίνες για τους επιβάτες και δύο σουίτες με κρεβατοκάμαρα και σαλόνι για τους ιδιοκτήτες. Υπάρχουν δύο μπαρ, γυμναστήριο, πισίνα, αίθουσα σπα και αίθουσα προβολής ταινιών.

Διαθέτει πλήθος πολυτελών χώρων διαμονής και αναψυχής | Van Geest

Το Domus λειτουργεί με υβριδικό μηχανισμό κίνησης αποτελούμενο από ηλιακή ενέργεια και δύο συστήματα παραγωγής ενέργειας με υδρογόνο. Αποτέλεσμα είναι να κινείται αθόρυβα και να παράγει μηδενικούς ρύπους. Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο υπάρχει και ιστίο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προστεθεί και η αιολική ενέργεια στην κίνηση του.

Το Domus πλέει παίρνοντας ελαφρά κλίση η οποία το βοηθά να μειώνει την αντίσταση του νερού και έτσι να κινείται πολύ πιο γρήγορα και ταυτόχρονα ομαλά και ευχάριστα για τους επιβαίνοντες.

Το σκάφος είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να κινείται με ελαφρά κλίση με αποτέλεσμα να πλέει πιο γρήγορα και με λιγότερους «κραδασμούς» | Van Geest

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News