620
Ο Ελον Μασκ (δεξιά) φέρεται ως ο τρίτος άνθρωπος στο γάμο του Σεργκέι Μπριν με τη Νικόλ Σάναχαν | CreativeProtagon

Μια κοινότατη ιστορία… κερατώματος στη Σίλικον Βάλεϊ

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2022, 11:01
Ο Ελον Μασκ (δεξιά) φέρεται ως ο τρίτος άνθρωπος στο γάμο του Σεργκέι Μπριν με τη Νικόλ Σάναχαν
|CreativeProtagon

Μια κοινότατη ιστορία… κερατώματος στη Σίλικον Βάλεϊ

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2022, 11:01

Ενδέχεται, όντως, οι τραπεζίτες να μην έχουν καρδιά. Αντιθέτως οι απλοί δισεκατομμυριούχοι μάλλον έχουν. «Ωστόσο εάν έχουν καρδιά, αυτό σημαίνει πως καλούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της απιστίας», υπενθυμίζει η Νατάλια Ασπέζι της La Repubblica σε άρθρο της.

«Και μπορούμε να φανταστούμε ότι η ποσότητα των “κερατωμάτων” εξαρτάται και από τα δισεκατομμύρια που βαραίνουν τη φήμη τους, δηλαδή όσα περισσότερα κατέχει κάποιος, τόσο πιο συμπαγές και αποφασιστικό είναι το πλήθος γυναικών (ή και ανδρών) από το οποίο καλείται να αμυνθεί, απολαμβάνοντας, ωστόσο, τις χαρές, δίχως να χρειάζεται στη συνέχεια να καταβάλει για κάθε φλερτ ή διαζύγιο, ένα Tesla, στην περίπτωση του Ελον Μασκ, ή ένα δισεκατομμύριο στην περίπτωση του Σεργκέι Μπριν», συμπληρώνει.

Προφανώς η ιταλίδα δημοσιογράφος αναφέρεται στη νέα ιστορία «απιστίας και χρήματος» που κυκλοφόρησε την κατάλληλη στιγμή, ούτως ώστε να φτιάξει το κέφι των Ιταλών, μας πληροφορεί, οι οποίοι είδαν ξαφνικά το καλοκαίρι τους να μετατρέπεται σε περίοδο προεκλογικής εκστρατείας.

Η υπόθεση έχει ως εξής: ο Ελον Μασκ, ο πιο πλούσιος άνθρωπος, σήμερα, στον κόσμο με περιουσία που ξεπερνά τα 253 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, και ο Σεργκέι Μπριν, ο οποίος κατατάσσεται στην 9η θέση της ίδιας λίστας με σχεδόν 90 δισεκατομμύρια δολάρια, τερμάτισαν τη φιλία τους εξαιτίας μιας γυναίκας, πρώην συζύγου Μπριν και (φερόμενη ως) πρώην ερωμένη του Μασκ.

«Δεν ξέρουμε εάν είναι αλήθεια, ενδέχεται η ιστορία να είναι εντελώς διαφορετική, να παντρευτούν ο Μασκ και ο Μπριν, να είναι όλοι άφραγκοι σε έναν μήνα, να αφορά άλλους ζάπλουτους η ιστορία», γράφει η Ασπέζι, εξηγώντας πως «πλέον έχουμε συνηθίσει στην εξάλειψη της βεβαιότητας. Οι εκατομμύρια χρήστες του Twitter αφηγούνται τα πράγματα όπως πιστεύουν ότι είναι ή όπως θα μπορούσαν να είναι, και δεν υπάρχει πρόβλημα, είτε πρόκειται για κουτσομπολιά είτε για εκλογές. Η πραγματικότητα έχει πεθάνει, ζήτω το θέαμα που θα μας θάψει όλους», συνοψίζει η ιταλίδα αρθρογράφος.

Οσον αφορά το σκάνδαλο που έκανε τους Ιταλούς, και όχι μόνο, να ξεφύγουν από τη γύρω τους, αγχωτική, πραγματικότητα, πρωταγωνιστές είναι δύο άνδρες στα πενήντα, «ιδιαιτέρως ελκυστικοί για την περιουσία τους, εάν όχι για την εμφάνισή τους», η οποία, ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ανάξια λόγου, σύμφωνα τουλάχιστον με την Ασπέζι. Αμφότεροι είναι δημιουργοί του μέλλοντος. Ο ένας, το αφεντικό της SpaceX και της Tesla, είναι Νοτιοαφρικανός με καναδική υπηκοότητα που πολιτογραφήθηκε τελικά Αμερικανός ενώ ο άλλος, ο συνιδρυτής της Google, είναι Ρώσος, ο οποίος έχει επίσης πολιτογραφηθεί πολίτης των ΗΠΑ.

Πέτρα του σκανδάλου είναι η γεννημένη στις ΗΠΑ από πάμφτωχη μητέρα, μετανάστρια από την Κίνα, Νικόλ Σάναχαν, μια ευφυής και καλλιεργημένη επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος ηλικίας 33 ετών, η προσωπική περιουσία της οποίας υπολογίζεται στα πενήντα εκατομμύρια δολάρια, ποσό ανάξιο λόγου σε σχέση με τα δισεκατομμύρια του Μασκ και του Μπριν, του πατέρα της κόρης της, από την οποίο ζητάει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να συναινέσει στο διαζύγιό τους.

Υπερδραστήριος

Η Ασπέζι δεν παραλείπει να αναφέρει στο ρεπορτάζ της πως ο Ελον Μασκ ενεπλάκη και στην πολύκροτη δικαστική διαμάχη μεταξύ του Τζόνι Ντεπ και της πρώην συζύγου του Αμπερ Χερντ, «καθώς στον κόσμο του πλουσίων και των διάσημων όλα διασταυρώνονται και όλοι συναντιούνται». Σχετικά με τον «ακαταμάχητο επιχειρηματία» προσθέτει, επίσης, πως αντί να δουλεύει μάλλον «προτιμάει, δικαίως, να ερωτοτροπεί εδώ και εκεί. Τόσο που έχει φέρει στον κόσμο μια δεκαριά παιδιά με διάφορες γυναίκες, επιχειρηματίες του μέλλοντός τους, κάνοντας οικονομία εκείνος, παρά τα πάμπολλα δολάριά του, στα προφυλακτικά».

Πάντως ο Ελον Μασκ έσπευσε να διαψεύσει και τα περί διάλυσης της φιλίας του με τον Σεργκέι Μπριν και περί ερωτικής σχέσης με την πρώην σύζυγο του του τελευταίου.

«Αλλά γιατί, ειλικρινά, νοιαζόμαστε για αυτές τις μακρινές και μπανάλ ιστορίες, για πλούτη που δεν αλλάζουν τη ζωή, για αυτούς τους κάθε άλλο παρά συναρπαστικούς χωρισμούς, όταν εδώ είναι η ζωή μας που παίρνει διαζύγιο από το μέλλον, ενώ η πολιτική παίρνει διαζύγιο από εμάς;», διερωτάται η Ασπέζι, ολοκληρώνοντας το σχόλιό της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News