293
Η φωτογραφία που χάρισε το πρώτο βραβείο στην Εϊμι Τζαν από την Αυστραλία | AIMEE JAN / OCEAN PHOTOGRAPHY AWARDS

Μαγικά κλικ από τον Ωκεανό

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2021, 21:45
Η φωτογραφία που χάρισε το πρώτο βραβείο στην Εϊμι Τζαν από την Αυστραλία
|AIMEE JAN / OCEAN PHOTOGRAPHY AWARDS

Μαγικά κλικ από τον Ωκεανό

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2021, 21:45

Η Εϊμι Τζαν, που φωτογράφισε μια «χελώνα της πράσινης θάλασσας» μέσα σε ένα τεράστιο κοπάδι από μικροσκοπικά «γυάλινα ψάρια», στον ύφαλο Νίνγκαλου, στην Δυτική Αυστραλία, είναι για το 2021 η νικήτρια του διαγωνισμού «Ocean Photographer of the Year». Τον διαγωνισμό διοργανώνει κάθε χρόνο το βρετανικό περιοδικό «Oceanographic Magazine», το οποίο διαθέτει το 20% από τα έσοδά του για την υποστήριξη δράσεων προστασίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Τη δεύτερη θέση κέρδισε η φωτογραφία του Χένλεϊ Σπίερς με τα θαλασσοπούλια που καταδύονται προς αναζήτηση τροφής στα νησιά Σέτλαντς της Σκωτίας.

HENLEY SPIERS / OCEAN PHOTOGRAPHY AWARDS

Η μόλις 3,5 εκατοστών χελώνα hawksbill που κάνει την πρώτη της βουτιά στη θάλασσα χάρισε στον Μάττυ Σμιθ το τρίτο βραβείο στον διαγωνισμό τους βρετανικού περιοδικού.

MATTY SMITH / OCEAN PHOTOGRAPHY AWARDS

Η Ρένι Καποτσόλα από το Λος Αντζελες κέρδισε το βραβείο «Female Fifty Fathoms» για το σύνολο της δουλειάς της, μέρος της οποίας είναι ο εικονιζόμενος blacktip καρχαρίας των υφάλων που χαράσσει με το μαύρο άκρο του πτερυγίου του τη γαλήνη του νερού…

RENEE CAPOZZOLA / OCEAN PHOTOGRAPHY AWARDS

Το ειδικό βραβείο για νέους φωτογράφους κέρδισε η Χάνα Λε Λέου για αυτή τη μικρή χελώνα που προσπαθεί να πάρει αέρα κάτω από έναν ουρανό γεμάτο πεινασμένους φτερωτούς κινδύνους.

HANNAH LE LEU / OCEAN PHOTOGRAPHY AWARDS

Οι εικόνες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό για τον επόμενο μήνα θα εκτίθενται σε υπαίθριο χώρο δίπλα στον Τάμεση, κοντά στην Tower Bridge, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για την ανάγκη συμμετοχής στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News