666
| CreativeProtagon

Ο πόλεμος των Brangelina: αρχίζουν νέες εχθροπραξίες

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 22:00
|CreativeProtagon

Ο πόλεμος των Brangelina: αρχίζουν νέες εχθροπραξίες

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 22:00

Πριν από μία τετραετία, την πρώτη και τελευταία φορά που αναφέρθηκε στο διαζύγιο του από την Αντζελίνα Τζολί, ο Μπραντ Πιτ είχε σημειώσει ότι ο δικηγόρος του τού είχε εξηγήσει πως «η εκδίκαση μιας αγωγής διαζυγίου δεν καθορίζει ποιος κερδίζει, καθορίζει ποιος στο τέλος ζημιώνεται περισσότερο», και σήμερα αυτά τα λόγια του περίφημου αμερικανού ηθοποιού αποδεικνύονται δυσάρεστα προφητικά.  

Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί γνωρίστηκαν στο πλατό, προσπαθώντας να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον και όλοι όσοι είναι δεισιδαίμονες κατά πάσα πιθανότητα δεν θα εκπλήσσονται ιδιαίτερα με το πώς έχουν διαμορφωθεί οι σχέσεις μεταξύ των δύο διάσημων ηθοποιών τα τελευταία χρόνια.

Στην ταινία δράσης «Mr & Mrs Smith» που έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2005, οι Πιτ και Τζολί υποδύονται ένα ζευγάρι επαγγελματιών δολοφόνων που εργάζονται, ωστόσο, για διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις, και καλούνται κάποια στιγμή να αλληλοσκοτωθούν. Σύμφωνα με τον Ματέο Περσιβάλε της Corriere della Sera «ο χωρισμός Πιτ – Τζολί, εάν δεν ήταν ιδιαίτερα στενόχωρος λόγω της εμπλοκής των πέντε εκ των έξι παιδιών τους, θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό δικαστικό ριμέικ της ταινίας που τους έκανε να ερωτευτούν το 2004». 

Εζησαν μαζί επί μία δεκαετία πριν αποφασίσουν να παντρευτούν (για τρίτη φορά η Αντζελίνα μετά τους γάμους της με τον Μπίλι Μπομπ Θόρντον και τον Τζόνι Λι Μίλερ και για δεύτερη φορά ο Μπραντ μετά τον γάμο του με την Τζένιφερ Ανιστον) το 2014 αλλά η συζυγική τους ζωή διήρκεσε μόλις μία διετία καθώς χώρισαν τον Σεπτέμβριο του 2016. Από τότε μαίνεται μία δικαστική διαμάχη «που θυμίζει στους λάτρεις του μποξ τον ιστορικό πρώτο γύρο του αγώνα μεταξύ του εκλιπόντος Μάρβιν Χάγκλερ και του Τόμι Χερνς, των πιο βίαιων, κατά πάσα πιθανότητα, 180 δευτερολέπτων στην ιστορία του μποξ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιταλός δημοσιογράφος. 

Ο Πιτ κατηγορήθηκε ότι κακομεταχειρίστηκε τα παιδιά του έπειτα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Η υπόθεση ερευνήθηκε ακόμα και από το FBI, αλλά δεν εντοπίστηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν τις κατηγορίες. Η Τζολί από την πλευρά της επικρίθηκε έντονα από τα ταμπλόιντ για την ολοένα πιο εκκεντρική, αν όχι ψυχωτική, συμπεριφορά της. Ωστόσο παρά την αμοιβαία εχθρότητα οι Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ αποφάσισαν να προσφύγουν σε έναν διαμεσολαβητή, ούτως ώστε να πάψει να η διαδικασία του διαζυγίου τους να εκτυλίσσεται δημόσια στις δικαστικές αίθουσες.    

Πρόσφατα η Τζολί κατάφερε μία σημαντική νίκη: την αντικατάσταση του ιδιώτη δικαστή Τζον Ουντερκέρκ, ο οποίος πριν από δύο μήνες αποφάσισε να αναθέσει την άσκηση της γονικής μέριμνας και στους δύο γονείς από κοινού. Στην Καλιφόρνια, όπου τα δικαστήρια έχουν «φρακάρει» από τις πολλές υποθέσεις, ειδικά όταν πρόκειται για μία αστική υπόθεση που απαιτεί μέγιστη διακριτικότητα οι διάδικοι μπορούν να προσφύγουν ιδιωτικά σε πρώην δικαστές, οι οποίοι εκδικάζουν μεν κεκλεισμένων των θυρών την όποια υπόθεση αλλά στη συνέχεια υποχρεούνται να καταθέσουν τα πρακτικά της δίκης σε δικαστήριο για την επικύρωση της όποιας απόφασής τους.

Η Τζολί, η οποία απαιτεί την επιβολή αυστηρών περιορισμών όσον αφορά τον χρόνο που θα μπορεί να περνά με τα παιδιά τους ο Μπραντ Πιτ, κατέφυγε μέσω των δικηγόρων της σε εφετείο (το πρωτοδικείο αρχικά είχε αποφανθεί αρνητικά) ζητώντας την αντικατάσταση του δικαστή Ουντερκέρκ, πράγμα που τελικά συνέβη την προηγούμενη Πέμπτη. Οταν είχε αποφανθεί υπέρ της συνεπιμέλειας η Αντζελίνα Τζολί τον είχε επικρίνει σφοδρά επειδή είχε αρνηθεί να καταθέσουν τα ίδια τα παιδιά ενώ τώρα αποδείχθηκε πως κατά το παρελθόν είχε επαγγελματικές σχέσεις με τους δικηγόρους του Μπραντ Πιτ, γεγονός το οποίο παρέλειψε να αποκαλύψει, όπως όφειλε. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί καλούνται να αρχίσουν πάλι από την αρχή.

Στο πλαίσιο του κοινού τους βίου το πρώην πανίσχυρο ζευγάρι του Χόλιγουντ απέκτησε έξι παιδιά, εκ των οποίων τα πέντε είναι ανήλικα. Ο Μάντοξ είναι δεκαεννιά χρονών, ο Παξ δεκαεπτά, η Ζαχάρα δεκαέξι, η Σιλό δεκαπέντε ενώ τα δίδυμα Βίβιεν και Νοξ είναι δώδεκα. Οι διαφορές μεταξύ των δύο διάσημων ηθοποιών όσον αφορά το διαζύγιό τους (το οποίο πρακτικά έχει ήδη αναγνωριστεί από το δικαστήριο τους Λος Αντζελες στο πλαίσιο μίας ξεχωριστής δίκης) είναι χρηματικές εν μέρει, κυρίως όμως σχετίζονται με την επιμέλεια των πέντε ανήλικων τέκνων τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News