327
Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ στις 24 Απριλίου είχε γενέθλια. Και τα γιόρτασε με κέφι! | Harry Benson/Express/Getty Images/Ideal Images

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ έγινε 75 ετών! Ε και;

Κιάρα Σουγκανίδου Κιάρα Σουγκανίδου 25 Απριλίου 2017, 17:43
Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ στις 24 Απριλίου είχε γενέθλια. Και τα γιόρτασε με κέφι!
|Harry Benson/Express/Getty Images/Ideal Images

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ έγινε 75 ετών! Ε και;

Κιάρα Σουγκανίδου Κιάρα Σουγκανίδου 25 Απριλίου 2017, 17:43

«Εφτασα στο Χόλιγουντ χωρίς να έχω διορθώσει ούτε τη μύτη, ούτε τα δόντια, ούτε το όνομά μου. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο!». Αυτό η Μπάρμπρα Στρέιζαντ το δήλωσε αμέτρητες φορές, σε αμέτρητες συνεντεύξεις. Είναι η φράση που τη χαρακτηρίζει. Είναι η φράση που θα μπορούσε και να τη συνοδεύει στην πλάκα όταν με το καλό αποχαιρετήσει τον κόσμο που ζούμε.

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ είναι μάλλον η πιο δυναμική γυναίκα που γνώρισε το Χόλιγουντ. Και ταλαντούχα ταυτόχρονα – είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει ο τρόπος που ερμηνεύει ή σκηνοθετεί.

17522812_10154230041280124_7901560435606715001_n
Στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ το 1962 (Barbra Streisand/Facebook)

Επίσης έχει πολλές πρωτιές οι οποίες ορίζουν τη λεγόμενη γυναικεία χειραφέτηση. Είναι η πρώτη άσχημη γυναίκα που έγινε σύμβολο του σεξ. Είναι η πρώτη ντίβα που είχε τόσους νεότερους άνδρες. Είναι η πρώτη ηθοποιός που αναμείχθηκε τόσο σε βάθος με την κινηματογραφική διαδικασία: έπαιζε, σκηνοθετούσε και υπέγραφε την παραγωγή σε πολλές ταινίες της. Είναι η πρώτη γυναίκα που γύρισε την πλάτη στα Στούντιο, ιδρύοντας τη δική της κινηματογραφική εταιρεία μαζί με τον Πολ Νιούμαν και τον Σίντεϊ Πουατιέ. Ηταν η πρώτη που αντιτάχθηκε σε όλες τις επιταγές που έθετε το Χόλιγουντ – πολιτικές, θρησκευτικές, προσωπικές, επαγγελματικές.

Εχει λοιπόν αυτή η γυναίκα στο ενεργητικό της 66 άλμπουμ, 19 ταινίες, 2 Οσκαρ, 10 Γκράμι, 5 Εμι, 11 Χρυσές Σφαίρες και 1 Τόνι.

Επίσης έχει κάνει δύο γάμους (Ελιοτ Γκουλντ, Τζέιμς Μπρόλιν) και έχει ζήσει πολλούς έρωτες με άνδρες σαφώς νεότερούς της (το αναφέρουμε επειδή είναι στη μόδα τις τελευταίες μέρες). Ανάμεσά τους πάντως βρίσκουμε πρώτα ονόματα, όπως είναι ο Πιερ Τριντό (πρώην πρωθυπουργός του Καναδά και πατέρας του Τζάστιν Τριντό), ο Ομάρ Σαρίφ, ο Λίαμ Νίσον, ο Ντον Τζόνσον, ο Αντρέ Αγκάσι κ.α.

Με άλλα λόγια η Μπάρμπρα Στρέιζαντ έζησε. Τα έκανε όλα και απ΄ότι φαίνεται τα χαιρόταν όταν τα έκανε. Όταν λοιπόν είσαι μια τέτοια γυναίκα και κλείνεις τα 75 πώς νιώθεις; Σε πειράζει που μεγαλώνεις; Ή απλώς απολαμβάνεις με χάρη τον περίπατο της ζωής;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News