Η Λούσι Χόκινγκ μεγάλωσε στο Κέιμπριτζ. Θυμάται τις μέρες που μαζί με τον αδελφό της, δύο ξανθοί μπόμπιρες, διέσχιζαν τους δρόμους της πόλης με τον πατέρα τους. Εκείνος πήγαινε γρήγορα, τα παιδιά έτρεχαν από πίσω του, τρώγοντας παγωτό. Οι περαστικοί κοιτούσαν σαστισμένοι. «Νομίζω αισθάνονταν κάτι ανάμεσα σε φόβο, θαυμασμό και σοκ. «“Πώς γίνεται να είναι αυτός ο ανάπηρος άνδρας έξω μόνος του; Τι κάνουν τα δύο παιδιά;” Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να συλλάβουν το θέαμα», περιγράφει η Χόκινγκ, μιλώντας στο BBC.
Θυμάται επίσης τις βραδιές που επισκέπτονταν τον πατέρα της πολλοί συνάδελφοι επιστήμονες. Κάθε μέρα δηλαδή. «Συζητούσαν απίστευτα θέματα, δεν υπήρχε κανένα όριο. Και ως παιδί μπορούσες να θέσεις όποια ερώτηση ήθελες και να λάβεις και την απάντηση», τονίζει η 46χρονη δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Stephen Hawking's daughter Lucy
'You could ask my dad Stephen Hawking any question'What it was like to grow up as the daughter of the famous scientist.
Geplaatst door BBC News op Zaterdag 8 juli 2017
Ετσι κι έγινε πολλά χρόνια αργότερα, στα όγδοα ή ένατα γενέθλια του γιου της Λούσι Χόκινγκ. Ενας φίλος του γιου της πλησίασε τον επιστήμονα και τον ρώτησε τι θα συνέβαινε στον εαυτό του εάν έπεφτε σε μία μαύρη τρύπα. «Ολοι έδειξαν τρομερό ενδιαφέρον και περίμεναν την απάντηση. Τότε ο πατέρας μου είπε: “Θα γινόσουν ένα μακαρόνι!”»
«Φυσικά όλα τα παιδιά ήταν συνεπαρμένα, κατάλαβαν πλήρως την απάντησή του. Οι ενήλικες απλώς προσποιήθηκαν ότι κατάλαβαν!», εξηγεί.
Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, εμπνεύστηκε την ιδέα της η Χόκινγκ. Σκέφτηκε ότι αυτή η ιστορία -ένας άνθρωπος στο Διάστημα- θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σειρά παιδικών βιβλίων για τη Φυσική και το Διάστημα. Επεισε τον πατέρα της να συνεργαστούν για τη συγγραφή βιβλίων όπου θα συνδυάζονται στοιχεία ενός δημιουργικού κόσμου με επιστημονικές πληροφορίες, με τέτοιο τρόπο ώστε να απευθύνονται σε μικρά παιδιά. Το πρώτο βιβλίο της σειράς ονομάζεται «George’s Secret Key to the Universe» και αφορά, προφανώς, τις περιπέτειες ενός μικρού παιδιού στο Διάστημα, ενώ απευθύνεται σε παιδιά άνω των 9 ετών.
Στη συνέχεια της συζήτησης με το BBC, η Χόκινγκ μιλά για τον πατέρα της όχι ως επιστήμονα αλλά ως άνθρωπο που αντιμετωπίζει και κάθε μέρα υπερβαίνει μία χρόνια ασθένεια. «Οι άνθρωποι που έχουν ζήσει σε εμπόλεμες ζώνες, όσοι έχουν ζήσει σε ακραίες συνθήκες βρίσκουν τρομερά εμψυχωτική την επιμονή του και την μοναδική του ικανότητα να υπερβαίνει τον πόνο που κουβαλά και να επιδιώκει να επικοινωνεί στο υψηλότερο δυνατό σημείο με χιούμορ με όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως», σχολιάζει η κόρη του διασημότερου εν ζωή θεωρητικού φυσικού στον κόσμο.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News