692
| CreativeProtagon/Shutterstock/Pinterest

Λίντα Εβαντζελίστα, σούπερ μόντελ: «Mε παραμόρφωσε μια πλαστική»

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2021, 13:45
|CreativeProtagon/Shutterstock/Pinterest

Λίντα Εβαντζελίστα, σούπερ μόντελ: «Mε παραμόρφωσε μια πλαστική»

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2021, 13:45

Οι πλαστικοί χειρουργοί συμφωνούν. Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών, που καταφεύγουν στις υπηρεσίες τους είναι πολύ ωραίες γυναίκες, που δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την εικόνα τους, καθώς τα χρόνια περνούν. Πράγματι, η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει πάρα πολύ και στον τομέα της αισθητικής, βοηθώντας μας να διατηρούμε νεανική φρεσκάδα και ομορφιά. Ωστόσο, κάθε ιατρική πράξη, επεμβατική ή μη, ενέχει κινδύνους.

Ακραίο πρόσφατο παράδειγμα η πανέμορφη Λίντα Εβαντζελίστα, κορυφαίο μοντέλο, που άφησε εποχή στις πασαρέλες και τα εξώφυλλα των περιοδικών μαζί με τις Κρίστι Τέρλινγκτον, Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ και Τατιάνα Πάτιτζ, ομάδα στην οποία οφείλεται ουσιαστικά η γέννηση των supermodels τις δεκαετίες του 1980 και του 1990.

Μια από τις σπάνιες φωτογραφίες που έχει ανεβάσει η Λίντα Εβαντζελίστα τα τελευταία χρόνια στο Instagram

Ομως, ενώ οι συνάδελφοί της εξακολουθούν να εμφανίζονται περιστασιακά σε φωτογραφίσεις, πριν από πέντε χρόνια η 56χρονη Λίντα χάθηκε ξαφνικά αποφεύγοντας έκτοτε τον φακό και τα φώτα της δημοσιότητας. Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, με μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram (χωρίς φωτογραφία), η υπέροχη Καναδή έδωσε τη δική της συναισθηματικά φορτισμένη εξήγηση, οποία ξεσήκωσε ένα κύμα συμπαράστασης.

«Εχω παραμορφωθεί τρομακτικά», δηλώνει στους ακολούθους της, που απορούν τόσα χρόνια γιατί έχει εξαφανιστεί, αποκαλύπτοντας ότι έχει υποστεί μόνιμη βλάβη ύστερα από μια αισθητική θεραπεία, που της «προκάλεσε το αντίθετο» από αυτό που της είχαν υποσχεθεί. «Αντί να μειώσει, αύξησε τα λιποκύτταρά μου και με άφησε μόνιμα παραμορφωμένη ακόμη και μετά από δύο επώδυνες ανεπιτυχείς χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης», γράφει συμφωνώντας κατόπιν με τα media που γράφουν ότι είναι «αγνώριστη».

Το πρώην διάσημο μοντέλο γράφει ότι μετά την κρυολιπόλυση (μη επεμβατική διαδικασία που εφαρμόζεται σε διάφορα σημεία του σώματος για τον περιορισμό του περιττού λίπους, και των ορατών διογκωμάτων ιδιαίτερα στη γνάθο και κάτω από το πηγούνι) έπαθε «παράδοξη λιπώδη υπερπλασία του λιπώδους ιστού», μια σπάνια επιπλοκή, για την οποία δεν ήταν ενημερωμένη.

Ετσι ήταν: Πρόσφατη ανάρτηση της Εβαντζελίστα με παλαιότερη φωτογραφία της

Η επιπλοκή αυτή «όχι μόνο κατέστρεψε την καριέρα μου αλλά και με οδήγησε σε έναν φαύλο κύκλο βαθιάς κατάθλιψης, μεγάλης λύπης και έριξε την αυτοεκτίμησή μου στον πάτο», γράφει η Λίντα που κάποτε δήλωνε με χιούμορ στη Vogue: «Δεν σηκώνομαι από το κρεβάτι για λιγότερα από 10.000 δολάρια».

Στη συνέχεια αναγγέλλει την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη: «Με αυτήν την αγωγή στην Κρυολιπόλυση Zeltiq, προχωρώ για να απαλλαγώ από την ντροπή μου και δημοσιοποιώ την ιστορία μου. Βαρέθηκα να ζω έτσι. Θα ήθελα να βγω πάλι από την πόρτα μου με το κεφάλι ψηλά, παρά το γεγονός ότι δεν μοιάζω πια στον εαυτό μου», γράφει.

Η βρετανική εφημερίδα The Times επικοινώνησε με την εταιρεία Abbvie στην οποία ανήκει η Zeltiq, ωστόσο οι εκπρόσωποί της δεν δέχτηκαν να κάνουν κανένα σχόλιο.

Μέσα σε λίγες ώρες η γενναία ανάρτηση της Λίντα Εβαντζελίστα είχε συγκεντρώσει πάνω από 115.000 likes και πάρα πολλά θερμά σχόλια, κατ΄ αρχάς από συναδέλφους της που έσπευσαν να της συμπαρασταθούν με θερμά λόγια.

 

Η Λίντα Εβαντζελίστα (κάτω αριστερά) ανάμεσα στις Ναόμι Κάμπελ, Τατιάνα Πάτιτζ, Κρίστι Τέρλινγκτον και Σίντι Κρόφορντ σε φωτογράφιση του Πίτερ Λίντμπεργκ (Vogue)

Η Ελενα Κρίστενσεν της γράφει: «Θα χρειαζόμουν τεράστιο κουράγιο και δύναμη για να γράψω αυτές τις λέξεις. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι ξέσπασα σε κλάματα διαβάζοντας αυτό. Όχι μόνο επειδή με κάποιον τρόπο ήξερα μέσα μου ότι περνούσες σιωπηρά κάτι βαθιά προσωπικό και ενοχλητικό, αλλά και γιατί σκέφτηκα όλα τα σημάδια που αφήνει η ζωή σε όλους μας, είτε σωματικά είτε συναισθηματικά, και πόσο καιρό υποφέρουμε κυρίως σιωπηλά και μόνοι. Είναι πολύ σημαντικό και όμορφο όταν κάποιος βγαίνει από τη σκιά και είναι άγρια ειλικρινής και αληθινός. Σε ευχαριστώ που είσαι όμορφη μέσα και έξω».

Η Ναόμι Κάμπελ της έγραψε: «Σε χειροκροτώ για το κουράγιο και τη δύναμή σου να μοιραστείς την εμπειρία σου και να μην είσαι πλέον όμηρός της…  Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο που έχεις περάσει ψυχικά αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια».

Και η Σίντι Κρόφορντ της έγραψε: «Λίντα,  η δύναμη και η πραγματική σου ουσία είναι για πάντα αναγνωρίσιμες και εμβληματικές! Μπράβο!»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News