Στις 19 Μαρτίου, ο Μάρτι Πόλακ και η Μόνικα Παλενζουέλα είχαν ταξιδέψει από την καρδιά της Νέας Υόρκης, μέχρι την Παταγονία, όπου συνάντησαν ένα κοπάδι λάμα και έκαναν πεζοπορία στον παγετώνα Περίτο Μορένο. Τώρα, σειρά έχουν το Σαντιάγο και το Μπουένος Αϊρες.
Ναι, μπορεί εκατομμύρια άτομα να έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και ο τουρισμός να είναι πρακτικά παράνομος, όμως το πεντάμηνο ταξίδι του κ. Πόλακ και της κυρίας Παλενζουέλα θα συνεχιστεί… στο Instagram.
Ακολουθώντας πιστά το άκυρο, πλέον, πρόγραμμα τους, το ζευγάρι ανεβάζει σκηνοθετημένες φωτογραφίες και βίντεο από το ταξίδι που θα έκαναν. Με την βοήθεια και του photoshop, βάζουν τους εαυτούς τους στις χιονισμένες βουνοκορυφές και τις πεδιάδες όπου δεν πρόλαβαν να φτάσουν.
Για τους δύο φανατικούς ταξιδιώτες, που έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο στα χέρια τους, η ψηφιακή αναπαράσταση της περιπέτειας τους είναι μια ευχάριστη απασχόληση και σίγουρα δεν είναι οι μόνοι που προσπαθούν να ξεφύγουν από την μουντή πραγματικότητα της καραντίνας με την βοήθεια της τεχνολογίας
«Ταξιδεύουμε για να ξεφύγουμε, για να χαλαρώσουμε, αλλά και για να νιώσουμε πως κάνουμε κάτι εντελώς καινούριο. Αρα, γιατί να μην κάνετε ”ψευτοδιακοπές”;» λέει στους New York Times η Mόνικα, στέλεχος ειδικευμένο στο ψηφιακό μάρκετινγκ στην ταξιδιωτική ιστοσελίδα Afar.
Πράγματι, την εμφάνιση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κάνει αρκετές φωτογραφίες, κάποιες φορές με χιουμοριστική διάθεση, που προσπαθούν να εξομοιώσουν την αίσθηση του ταξιδιού.
Viral έγινε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, όταν η κόρη τους έγραψε στο Twitter «Ακυρώθηκε η κρουαζιέρα; Κανένα πρόβλημα» και μαζί ανέβασε ένα βίντεο με τους γονείς της να πίνουν κρασί στο σαλόνι, φορώντας τις ρόμπες τους και κοιτώντας των ωκεανό… στην τηλεόραση τους.
Cruise cancelled? ?No problem ? #Covid_19 #coronavirus #CoronavirusPandemic #CoronaOutbreak #coronavirusaus #covid19australia #royalcaribbean #cruiseships #cruise pic.twitter.com/3JHMsanDHv
— Jane ? (@janeytrill) March 13, 2020
Βέβαια, κάποιοι επιλέγουν ακόμη πιο άμεσες προσεγγίσεις. Η διευθύντρια ενός καλλιτεχνικού περιοδικού που δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στον Λίβανο έφερε τον Λίβανο στην κουζίνα της, μαγειρεύοντας συνταγές από την χώρα της Μέσης Ανατολής, ενώ ένα ζευγάρι προσπάθησε να αντικαταστήσει την ρομαντική τους απόδραση με μία επίσκεψη στα πεθερικά.
Ο καθένας, λοιπόν, κάνει ό,τι μπορεί για να νιώσει έστω και λίγη από την μαγεία του ταξιδιού, όμως η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πραγματικές εμπειρίες.
Ετσι, φαίνεται απόλυτα λογικό πως, όταν οι αναγνώστες της εφαρμογής TripScout ρωτήθηκαν αν σκοπεύουν να ταξιδέψουν τον επόμενο χρόνο, η συντριπτική πλειοψηφία τους-το 90%-απάντησε θετικά.
Ομως, με την κορονοϊό να συνεχίζει την εξάπλωση του, ο τουρισμός φαντάζει ακόμη σαν μακρινό όνειρο και για αυτόν τον λόγο διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία και πολιτιστικά ιδρύματα έχουν σπεύσει να καλύψουν το κενό, κάνοντας τα ψηφιακά ταξίδια πιο εύκολα από ποτέ.
Τόσο το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Νέα Υόρκη, όπως και το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Αμστερνταμ προσφέρουν διαδικτυακές ξεναγήσεις, όπως και αρκετά ελληνικά ιδρύματα, σαν το Μουσείο της Ακρόπολης και την Εθνική Πινακοθήκη.
Επίσης, από την ασφάλεια του σπιτιού σας και την άνεση του καναπέ σας, μπορείτε να κάνετε βόλτα στην Τσαρλστάουν, την μεγαλύτερη πόλη στην Νότια Καρολίνα στις ΗΠΑ ή στο Πουέρτο Ρίκο, καθώς και οι δύο τοποθεσίες μεταδίδουν ζωντανά ξεναγήσεις και συγκεκριμένα δρώμενα στο Facebook και το Instagram Live.
Πάντως, αν υπάρχει ένα ζευγάρι που πραγματικά κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει τις διακοπές στο σπίτι είναι η Κριστίνα Βιντάλ και ο Κένι Χάισφιλντ, που υπό κανονικές συνθήκες, θα παντρεύονταν τον Απρίλιο, στην Χαβάη.
Προφανώς, δεν τα κατάφεραν, τουλάχιστον όχι αυτήν την άνοιξη, όμως ήταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν την 18ή Απριλίου, την ημερομηνία που είναι ήδη χαραγμένη στις βέρες, να πάει χαμένη.
Εκείνη την ημέρα, έβαλαν χαβανέζικα πουκάμισα, έφαγαν χαβανέζικο φαγητό και χόρεψαν ακούγοντας χαβανέζικη μουσική, με τον φίλο τους, που τελεί χρέη κουμπάρου, να τους κάνει παρέα μέσω της υπηρεσίας Zoom.
Μπορεί, λοιπόν, να αναγκάστηκαν να περιμένουν μερικούς μήνες, μέχρι πραγματικά να έρθει η «μεγάλη ημέρα», όμως και οι δυο τους συμφωνούν πως η αναβολή του γάμου λόγω της πανδημίας έχει και τα θετικά της: τους δίνει υπεραρκετό χρόνο να προετοιμαστούν για τον χορό τους
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News