Η Τέιλορ Σουίφτ είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes, αλλά δεν συγκαταλέγεται στους ανθρώπους των οποίων η περιουσία μετριέται με 12ψήφιο αριθμό.
Η 34χρονη τραγουδίστρια έγινε δισεκατομμυριούχος πέρυσι, χάρη στην επανέκδοση των παλιότερων άλμπουμ της και της παγκόσμιας τουρνέ Eras. Η Σουίφτ είναι μία από τους 2.781 δισεκατομμυριούχους που φιγουράρουν φέτος στην ετήσια λίστα του Forbes, που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου.
Η λίστα περιλαμβάνει και τα μέλη του κλαμπ των ανθρώπων με περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων, που ανέρχεται σε 12 νούμερα. Στην κορυφή βρίσκεται ο Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, του οποίου η περιουσία υπολογίζεται σε 233 δισ. δολάρια. Η Σουίφτ, ωστόσο, έχει μόλις 1 δισ. δολάρια.
Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που ο Αρνό αποσπά τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, σύμφωνα με τους Times, ενώ το κλαμπ των 100 δισ. δολαρίων αποτελείται αποκλειστικά από άνδρες. Μια γυναίκα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από αυτό, η κληρονόμος της L’Oréal, Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ, με περιουσία 99,5 δισ. δολαρίων. Πριν από τέσσερα χρόνια υπήρχε μόνο ένας άνθρωπος με περιουσία άνω των 100 εκατ., πέρυσι ήταν έξι και φέτος 14.
Η πλήρης λίστα των δισεκατομμυριούχων έχει συνολική αξία περισσοτέρων των 14 τρισ. δολαρίων. Τον περασμένο χρόνο τα μέλη της έγιναν πλουσιότερα (συλλογικά) κατά 2 τρισ. δολάρια, που είναι περίπου το ΑΕΠ του Καναδά.
Ο Αρνό έχει στην κατοχή του εμπορικά σήματα όπως Louis Vuitton και Dior, Sephora και Moët Hennessy.
Ακολουθεί ο Ελον Μασκ με τις εταιρείες Tesla, X και SpaceX, με περιουσία 195 δισ. δολαρίων, και τρίτος είναι ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, που εκτιμάται από το Forbes ότι έχει καθαρή περιουσία 194 δισ. δολαρίων.
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Νο 4 στη νέα λίστα, είναι πιο πλούσιος από ποτέ στα 39 χρόνια του, χάρη στην εκτίναξη της αξίας της εταιρείας του, Meta. Το φάσμα των δισεκατομμυριούχων εκτείνεται από τις τηλεπικοινωνίες, τις οποίες εκπροσωπεί ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ Χελού, μέχρι τη μόδα, με τον Αμάνσιο Ορτέγα της Zara, και τον Μάικλ Μπλούμπεργκ από την οικονομική τεχνολογία, μέχρι τη βιομηχανία λογισμικού, με τον Μπιλ Γκέιτς και τον Στιβ Μπάλμερ. Ο Λάρι Ελισον της Oracle είναι στο Νο 5, με 141 δισ. δολάρια, λίγο πιο πάνω από τον Γουόρεν Μπάφετ, με 133 δισ. δολάρια.
Ο Ινδός Μουκές Αμπάνι έγινε φέτος ο πρώτος Ασιάτης μέλος του κλαμπ. Είναι διάσημος για τις επιχειρήσεις του που εκτείνονται από τα πετροχημικά μέχρι το λιανικό εμπόριο και για το πλούσιο πάρτι που έκανε τον περασμένο μήνα στον γιο του για να γιορτάσει τον επερχόμενο γάμο του: στοίχισε 100 εκατ. δολ.
Ο μέσος όρος ηλικίας των δισεκατομμυριούχων είναι τα 66 έτη και δεν υπάρχουν στη λίστα αυτοδημιούργητοι κάτω των 30, όλοι κληρονόμησαν τον πλούτο τους. Ωστόσο, μεταξύ των νεότερων αυτοδημιούργητων δισεκατομμυριούχων είναι ο γεννημένος στη Βρετανία ιδρυτής της Gymshark, Μπεν Φράνσις, 31 ετών, με περιουσία 1,3 δισ. δολάρια, και ο Εβαν Σπίγκελ, ο οποίος δημιούργησε το Snapchat. Ο διευθύνων σύμβουλος της Snap Inc σήμερα είναι μόλις 33 ετών και έχει περιουσία 3,1 δισ. δολ.
Μπορεί ο κόσμος να έχει πλέον 2.781 δισεκατομμυριούχους, αλλά μόνο 14 από αυτούς είναι μέλη του συλλόγου των 100 δισ. δολαρίων. Προφανώς ορισμένα κλαμπ είναι τόσο κλειστά που ούτε η Τέιλορ Σουίφτ μπορεί να γίνει μέλος τους.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News