1703
H ανάρτηση της τενίστριας Πενγκ Σουάι σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης εξαφανίστηκε σε λίγα λεπτά, κάποιοι όμως πρόλαβαν να την αποθηκεύσουν | Weibo

Η εξομολόγηση- μαρτυρία της τενίστριας για τον πρώην αντιπρόεδρο της Κίνας

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2021, 13:05
H ανάρτηση της τενίστριας Πενγκ Σουάι σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης εξαφανίστηκε σε λίγα λεπτά, κάποιοι όμως πρόλαβαν να την αποθηκεύσουν
|Weibo

Η εξομολόγηση- μαρτυρία της τενίστριας για τον πρώην αντιπρόεδρο της Κίνας

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2021, 13:05

Την ανάρτηση της Πενγκ Σουάι, της κινέζας πρωταθλήτριας του τένις, με την οποία άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τον πρώην αντιπρόεδρο της χώρας της, Ζανγκ Γκαολί, εξασφάλισαν οι Sunday Times και τη δημοσίευσαν αυτούσια.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η αθλήτρια εξομολογήθηκε την εμπειρία της από την σεξουαλική επίθεση που φέρεται να δέχτηκε από τον άλλοτε πανίσχυρο κομματικό και κυβερνητικό παράγοντα. Η ίδια αμέσως εξαφανίστηκε από τη δημόσια ζωή σε βαθμό που χρειάστηκε παγκόσμια κινητοποίηση από την ελίτ του σπορ αλλά και την ίδια τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για να εντοπιστεί και να δώσει καθησυχαστικές εξηγήσεις, έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ανάλογη ήταν η τύχη της ανάρτησης της Πενγκ Σουάι (άλλοτε Νο 14 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο 1 στο διπλό), στο Weibo, το κινεζικό Facebook, η οποία κατέβηκε από την ιστοσελίδα μέσα σε λίγα λεπτά. Προηγουμένως, ωστόσο, κάποιοι πρόλαβαν να πατήσουν το print screen. Το κείμενο που ακολουθεί είναι το περιεχόμενό της…

«Ξέρω ότι δεν μπορώ να το εξηγήσω με σαφήνεια, και είναι ανώφελο να το πω ούτως ή άλλως. Αλλά εξακολουθώ να θέλω να το βγάλω προς τα έξω. Πόσο υποκρίτρια είμαι, παραδέχομαι ότι δεν είμαι καλό κορίτσι, είμαι πολύ, πολύ κακό κορίτσι» αναφέρει στον πρόλογό της η Πενγκ Σουάι και χωρίς πολλά λογια αποκαλύπτει τη σχέση της με τον κορυφαίο κομματικό παράγοντα απευθυνόμενη σε εκείνον σε πρώτο πρόσωπο: «Πριν από περίπου τρία χρόνια, αντιπρόεδρε Ζανγκ Γκαολί, όταν αποσύρθηκες, ζήτησες από τον Δρ Λιου από το Κέντρο Τένις του Τιαντζίν να με ξαναβρεί και να κανονίσει να παίξουμε τένις μαζί, στο ξενοδοχείο Kangming του Πεκίνου. Αφού παίξατε τένις το πρωί, εσείς και η σύζυγός σας Κανγκ Τζιέ με πήγατε μαζί στο σπίτι σας. Στη συνέχεια με πήγατε σε ένα δωμάτιο του σπιτιού σας και, όπως ακριβώς στο Τιαντζίν πριν από δέκα και πλέον χρόνια, θέλατε να κάνετε σεξ μαζί μου.

»Ήμουν πολύ φοβισμένη εκείνο το απόγευμα, δεν περίμενα ότι θα μπορούσε να γίνει καθόλου έτσι, με κάποιον να φυλάει σκοπιά απ’ έξω, γιατί ήταν αδύνατο να πιστέψει κανείς ότι μια σύζυγος θα το επέτρεπε αυτό. Κάναμε σεξ μια φορά πριν από επτά χρόνια και μετά πήγατε στο Πεκίνο για τη Διαρκή Επιτροπή [του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος] και δεν επικοινωνήσατε ποτέ ξανά μαζί μου. Είχα θάψει τα πάντα από καιρό στην καρδιά μου, αφού δεν είχες καθόλου την πρόθεση να αναλάβεις καμία ευθύνη, γιατί ήθελες ακόμα να επιστρέψεις για μένα, να με πάρεις στο σπίτι σου [και] να με αναγκάσεις να κάνω σεξ μαζί σου;».

Η Πενγκ Σουάι συνομίλησε διαδικτυακά με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ για να πειστεί η διεθνής κοινότητα για την ασφάλειά της μετά την αποκάλυψη της σχέσης της με τον Ζανγκ Γκαολί  EPA/OIS/IOC/ INTERNATIONAL OLYMPIC COMMITTEE / GREG MARTIN
Φιλοσοφία και… σεξ

Η κινέζα αθλήτρια παραδέχεται ότι δεν έχει τρόπο να αποδείξει τους ισχυρισμούς της, ωστόσο οι περιγραφές της γίνονται λεπτομερείς.

«Αργότερα, συνέχισες να το αρνείσαι, αλλά στην πραγματικότητα ισχύει ότι σου άρεσα πρώτα, διαφορετικά δεν θα μπορούσα να έρθω σε επαφή μαζί σου. Εκείνο το απόγευμα, πρώτα δεν συμφώνησα, συνέχισα να κλαίω. Έφαγα δείπνο μαζί σου και επίσης με τη θεία Κανγκ Τζιέ. Είπατε ότι το Σύμπαν είναι πολύ, πολύ μεγάλο, η Γη είναι απλά ένας κόκκος άμμου στο Σύμπαν, εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε καν ένας κόκκος άμμου. Είπατε τόσα πολλά άλλα, μόνο και μόνο για να με κάνετε να αφήσω το βάρος των σκέψεών μου.

»Μετά το δείπνο, εξακολουθούσα να μην είμαι καθόλου πρόθυμη [να κάνουμε σεξ], είπες ότι με μισείς! Είπες ότι δεν με ξέχασες ποτέ σε αυτά τα επτά χρόνια και ότι θα ήσουν καλός μαζί μου, και ούτω καθεξής… Φοβήθηκα και πανικοβλήθηκα [αλλά] δεδομένων των συναισθημάτων που είχα για σένα από επτά χρόνια πριν, συμφώνησα. Ναι, κάναμε σεξ. Το συναίσθημα είναι ένα περίπλοκο πράγμα, δεν μπορεί να εξηγηθεί με σαφήνεια. Από εκείνη την ημέρα και μετά, άνοιξα και πάλι την αγάπη μου για σένα. Στις μέρες που πέρασα μαζί σου μετά από αυτό, και μόνο με βάση τον χρόνο που περάσαμε μαζί, ήσουν πολύ, πολύ καλός άνθρωπος και μου φερόσουν καλά. Μιλήσαμε από τη σύγχρονη ιστορία μέχρι την αρχαιότητα, μου εξηγήσατε τη γνώση όλων των πραγμάτων στη γη, στη συνέχεια μιλήσαμε για οικονομικά, φιλοσοφία, ατελείωτα θέματα.

»Μαζί παίζοντας σκάκι, τραγουδώντας, παίζοντας πινγκ πονγκ, μπιλιάρδο και τένις, μπορούμε πάντα να παίζουμε ευτυχισμένοι, οι προσωπικότητές μας είναι τόσο συμβατές, φαίνεται ότι όλα ταιριάζουν καλά.

«Μου είπες ότι με αγαπάς»

Η Πενγκ στη συνέχεια κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν, αναφέρεται στο ξεκίνημα της σχέσης της με τον Ζανγκ Γκαολί, αλλά και την αντιμετώπιση που είχε από τη σύζυγό του, την «θεία Κανγκ Τζιέ», όπως την αποκαλεί.

«Φεύγοντας από το σπίτι νωρίς ως παιδί, στην καρδιά μου στερήθηκα εξαιρετικά την αγάπη. Αντιμετωπίζοντας όλα αυτά που συνέβησαν, δεν πίστευα ποτέ ότι ήμουν καλό κορίτσι, μισούσα τον εαυτό μου, μισούσα γιατί ήρθα σε αυτόν τον κόσμο και βίωσα αυτή την καταστροφή.

»Μου είπες ότι με αγαπάς, πάρα, μα πάρα πολύ, και ήλπιζες ότι στην επόμενη ζωή θα μπορούσαμε να συναντηθούμε όταν θα είσαι 20 ετών και εγώ 18. Είπες ότι ήσουν πολύ μόνη, τόσο αξιολύπητη και μόνη. Μιλούσαμε μέρες χωρίς τέλος και δεν ξεμείναμε ποτέ από θέματα. Είπες ότι στη θέση σου δεν υπάρχει περίπτωση να χωρίσεις. Αν με είχες γνωρίσει ενώ ήσουν στη Σαντόνγκ (την επαρχία όπου ο Ζανγκ ήταν επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος πριν μετατεθεί στο Τιαντζίν), θα μπορούσες ακόμα να πάρεις διαζύγιο, αλλά τώρα δεν υπάρχει τρόπος. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα απλά να σε συνοδεύσω ήσυχα χωρίς να τραβήξω την προσοχή.

Ο Ζανγκ Γκαολί (δεξιά) ως κομματάρχης της περιφέρειας Τιαντζίν στα εγκαίνια μονάδας συναρμολόγησης της Airbus /EPA/HANDOUT

»Ήταν μια χαρά στην αρχή, αλλά σιγά σιγά άλλαξε με την πάροδο του χρόνου, πάρα πολλή αδικία και ταπείνωση. Κάθε φορά που μου ζητούσες να πάω [στο σπίτι σου], πόσες άσχημες προσβολές μου έλεγε η γυναίκα σου πίσω από την πλάτη σου, κάθε είδους γελοιότητες και χλευασμούς. Αν έλεγα ότι μου αρέσει να τρώω γλώσσες πάπιας, η θεία Κανγκ Τζιέ μου ανταπέδιδε με – “αχ, τόσο αηδιαστικό”. Το χειμώνα, στο νέφος του Πεκίνου, έλεγα ότι μερικές φορές ο αέρας δεν είναι τόσο καλός, η θεία Kang Jie μου έλεγε “αυτό είναι το προάστιό σας, εμείς δεν το νιώθουμε εδώ”, και ούτω καθεξής. Έλεγε τόσα πολλά τέτοια, [αλλά] όταν ήσασταν εκεί δεν μιλούσε με αυτόν τον τρόπο. Αυτό μοιάζει ακριβώς με εμάς: όταν ήμασταν οι δυο μας μαζί, μου φερόσουν με έναν τρόπο, όταν υπήρχαν άλλοι άνθρωποι μου φερόσουν με άλλον τρόπο.

»Σας το έχω πει αυτό, αφού άκουσα αυτά τα λόγια πολύ συχνά ένιωσα πολύ πληγωμένη και αδικημένη στην καρδιά μου. Από την πρώτη μέρα που σε γνώρισα μέχρι σήμερα, δεν έχω χρησιμοποιήσει ούτε μια δεκάρα από τα χρήματά σου και επιπλέον δεν έχω επιδιώξει να αποκομίσω οποιοδήποτε κέρδος ή όφελος μέσω εσένα. Αλλά η κατάσταση ενός ατόμου, αυτό το πράγμα είναι πραγματικά σημαντικό. Όλα αυτά με εξυπηρετούν σωστά, έφερα ντροπή στον εαυτό μου.

«Δεν είχα το θάρρος να πεθάνω»

Η Πενγκ αναφέρει, στη συνέχεια, ότι ο Ζανγκ είχε αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο επάνω της, ενώ η ντροπή που ένιωσε την έφερε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

«Από την αρχή μέχρι το τέλος, με ανάγκαζες πάντα να κρατήσω μυστική τη σχέση μας, και ακόμη περισσότερο δεν μπορούσα να πω στη μαμά μου ότι είχα σεξουαλικές σχέσεις μαζί σου, γιατί κάθε φορά ήταν εκείνη που με πήγαινε στην εκκλησία του Σωτήρος (στο Πεκίνο), και μετά άλλαξα στο οικογενειακό σου αυτοκίνητο για να μπορέσω να μπω στο συγκρότημά σου. Πάντα πίστευε ότι πήγαινα στο σπίτι σας για να διασκεδάσω – να παίξω mahjong και χαρτιά. Είμαστε ο ένας στη ζωή του άλλου σαν διαφανείς άνθρωποι στην πραγματική ζωή. Η σύζυγός σας ήταν σαν την αυτοκράτειρα στο The Legend of Zhen Huan (ένα τηλεοπτικό δράμα που διαδραματίζεται στο αυτοκρατορικό χαρέμι), και δεν μπορώ να περιγράψω πόσο ντροπιασμένη είμαι. Πολλές φορές σκέφτηκα, είμαι ακόμα άνθρωπος; Σκέφτηκα ότι ήμουν ο κινούμενος νεκρός, προσποιούμενος, προσποιούμενος κάθε μέρα, ποιος είναι ο πραγματικός μου εαυτός; Δεν έπρεπε να είχα έρθει σε αυτόν τον κόσμο, αλλά δεν έχω το θάρρος να πεθάνω.

«Παίζεις και μετά με παρατάς»

Κλείνοντας, η Πενγκ επιστρέφει στο σήμερα και εξηγεί τι είναι αυτό που την οδήγησε να αποκαλύψει σε όλον τον κόσμο τη σχέση της με έναν τόσο ισχυρό άνθρωπο.

«Θέλω πραγματικά να ζήσω πιο απλά, αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα θέλεις. Το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου (2021), υπήρξε ένας μεγάλος καυγάς. Είπες ότι θα πηγαίναμε στο σπίτι σου το απόγευμα της 2ας και θα το συζητούσαμε σιγά-σιγά.

»Σήμερα το μεσημέρι τηλεφώνησες να μου πεις ότι είσαι απασχολημένος και ότι θα επικοινωνήσεις μαζί μου, απέφυγες τα πάντα, είπες τη δικαιολογία ότι θα επικοινωνήσεις μαζί μου μια άλλη μέρα… και κάπως έτσι “εξαφανίστηκες” όπως και πριν από επτά χρόνια. Παίζεις και μετά με παρατάς όταν δεν το θέλεις πια.

O Zανγκ Γκαολί, ως αντιπρόεδρος, είχε εκπροσωπήσει την Κίνα σε διεθνή φόρα, συναντήσεις με ηγέτες, ακόμη και στον ΟΗΕ  /EPA/KENZABURO FUKUHARA / KYODONEWS / POOL

»Είπες ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία συμφωνία μεταξύ μας. Ναι, τα συναισθήματά μας δεν έχουν καμία σχέση με χρήματα ή εξουσία, αλλά δεν ξέρω πού να τοποθετήσω τα συναισθήματα των τελευταίων τριών ετών, είναι δύσκολο να τα αντιμετωπίσω. Πάντα φοβόσουν ότι θα έφερνα κάποια συσκευή καταγραφής, συλλέγοντας στοιχεία ή κάτι τέτοιο. Ναι, εκτός από εμένα, δεν έχω κανένα αποδεικτικό στοιχείο για να αποδείξω [τι συνέβη], ούτε ήχο, ούτε βίντεο, μόνο την πραγματική εμπειρία του διαστρεβλωμένου εαυτού μου.

»Ξέρω ότι για κάποιον με τη δική σας εξέχουσα θέση και δύναμη, αντιπρόεδρε Ζανγκ Γκαολί, έχετε πει ότι δεν φοβάστε. Αλλά ακόμα κι αν φλερτάρω με την αυτοκαταστροφή, όπως το να πετάω ένα αυγό πάνω σε μια πέτρα, ή ένα σκόρο στη φωτιά, θα πω την αλήθεια για εσάς.

»Με το IQ και το μυαλό σου, σίγουρα θα το αρνηθείς ή θα μου αντεπιτεθείς, μπορείς να είσαι κυνικός έτσι. Πάντα έλεγες ότι ελπίζεις η μητέρα σου στον ουρανό να μπορεί να σε ευλογήσει και να σε προστατεύσει. Είμαι ένα κακό κορίτσι που δεν αξίζει να είμαι μητέρα.

»Είσαι ένας πατέρας με έναν γιο και μια κόρη. Κάποτε σας ρώτησα αν θα αναγκάζατε την υιοθετημένη κόρη σας να κάνει κάτι τέτοιο; Μετά από όλα όσα έχετε κάνει σε αυτή τη ζωή, θα πάτε να αντιμετωπίσετε τη μητέρα σας με ηρεμία; Σε όλους μας αρέσει να παριστάνουμε τους ανθρώπους με υψηλή ηθική».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News