406
Το Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, στη Δράμα | Shutterstock

Η Δράμα δείχνει τη γαστρονομική της ταυτότητα

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2022, 15:57
Το Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, στη Δράμα
|Shutterstock

Η Δράμα δείχνει τη γαστρονομική της ταυτότητα

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2022, 15:57

Η σημερινή γαστρονομική ταυτότητα στη Δράμα. Αυτός είναι ο στόχος μιας προσπάθειας, η οποία μετά από χρόνια προετοιμασίας τίθεται σε εφαρμογή. Πρώτη δημόσια δράση, το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας – Έκθεση τοπικών προϊόντων «Γη του Διονύσου».

Μέσα από το φεστιβάλ «θα αναδείξουμε τον χαρακτήρα της τοπικής κουζίνας, δίνοντας μια σύγχρονη χροιά που θα διαφοροποιήσει τη γαστρονομία» της πόλης, σημειώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Δράμας Αγγελος Καλλίας.

Η Ενωση Ξενοδόχων Δράμας είναι επικεφαλής εταίρος του σχήματος, του προγράμματος LEADER, με τίτλο «Συνεργασία φορέων με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και του αγροτουρισμού της περιοχής παρέμβασης». Σκοπός του είναι να αναδείξει όλα τα τοπικά προϊόντα στη περιοχή της Δράμας, να τα συνδέσει με την εποχή του Διονύσου, την παρουσία του στη περιοχή και την επιρροή του στη γαστρονομία. Ετσι προχωρά στη δημιουργία της γαστρονομικής ταυτότητας της Δράμας και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος με γαστρονομικό και οινικό ενδιαφέρον μέσα από τα προϊόντα που παράγονται στη περιοχή μας το πλαίσιο υλοποίησης.

«Ξεκινήσαμε μαζί με ντόπιους παραγωγούς, εταίρους του σχήματος, την LAPTI IKE, τους κληρονόμους Παπαδόπουλου και την Ένωση Οινοπαραγωγών Δράμας, να δημιουργούμε την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Δράμας μέσα από  βιωματικές εμπειρίες», εξηγεί ο κ. Καλλίας. «Βασικός σκοπός του διήμερου φεστιβάλ γαστρονομίας είναι να γνωρίσει ο δραμινός κόσμος τα προϊόντα της Δράμας, πράγμα που αποτελεί την αφετηρία για τη γενική γαστρονομική ανάπτυξη, καθώς η ανάδειξη μπορεί να υλοποιηθεί μόνο εφόσον όλοι οι πολίτες της περιοχής γίνουν μέρος αυτής», προσθέτει.

Το γαστρονομικό φεστιβάλ, που πραγματοποιείται από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου, αποτελεί μια ιδιωτική πρωτοβουλία που «στην πορεία αγκαλιάστηκε θερμά» από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και το Επιμελητήριο Δράμας και φέρει την αιγίδα του ΕΟΤ, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Εκδήλωση Οίνο – γευσιγνωσίας στις 23 Σεπτεμβρίου για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσω ενός «Διονυσιακού Menu» το οποίο θα δημιουργηθεί από Chef και θα παρουσιαστεί σε συγκεκριμένο αριθμό καλεσμένων (δημοσιογράφοι γαστρονομικών εντύπων, δημοσιογράφοι πολιτικών εφημερίδων, επιχειρηματίες, πολιτικοί κ.α.).
  • Φεστιβάλ Γαστρονομίας στον αύλειο χώρο στις παλιές αποθήκες του ΟΣΕ

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι Δραμινοί θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα του Νομού, στο πλαίσιο του φεστιβάλ γαστρονομίας, μέσω των ίδιων των παραγωγών. Θα μάθουν για τα προϊόντα και την παραγωγή τους, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να τα γευτούν μέσω διαφόρων εδεσμάτων που θα δημιουργούνται εκείνη τη στιγμή από τον Chef.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News