256
Γυναίκες και άντρες έχουν διαφορετική επιθυμία για ικανοποίηση όταν η τεστοστερόνη βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα | REUTERS/Soe Zeya Tun

Ερευνα: Η ανδρική απιστία δεν συνδέεται με τα συναισθήματα

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2021, 15:37
Γυναίκες και άντρες έχουν διαφορετική επιθυμία για ικανοποίηση όταν η τεστοστερόνη βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα
|REUTERS/Soe Zeya Tun

Ερευνα: Η ανδρική απιστία δεν συνδέεται με τα συναισθήματα

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2021, 15:37

Τα επίπεδα τεστοστερόνης φαίνεται να συνδέονται σε σημαντικό βαθμό με το είδος των ερωτικών σχέσεων και τη σεξουαλική συμπεριφορά τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη μελέτη έως τώρα του τρόπου που η εν λόγω ορμόνη επηρεάζει διαφορετικά τα δύο φύλα, όπως γράφει το Eurek Alert. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι ωθεί τους άνδρες σε πολλαπλές συντρόφους, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τις γυναίκες που έχουν πολύ υψηλή τεστοστερόνη.

Οι ερευνητές της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών της Βρετανίας, οι οποίοι έκαναν τη δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Sex Research, μέτρησαν την τεστοστερόνη σε δείγματα σάλιου από σχεδόν 4.000 άτομα, ηλικίας από 18 έως 74 ετών και των δύο φύλων, οι οποίοι στη συνέχεια κλήθηκαν να απαντήσουν σε αναλυτικό ερωτηματολόγιο σχετικά με την έκφραση της σεξουαλικότητάς τους.

Μέχρι σήμερα, η τεστοστερόνη θεωρούνταν πρωτίστως η βιολογική κινητήρια δύναμη πίσω από τη σεξουαλική επιθυμία των ανδρών, ενώ ο αντίστοιχος ρόλος της στη γυναικεία σεξουαλικότητα δεν έχει κατανοηθεί πλήρως. Η νέα μελέτη έρχεται να καλύψει αυτό το κενό.

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν οι επιστήμονες, οι άνδρες με υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης ήταν πιθανότερο να έχουν πάνω από μία σεξουαλική σύντροφο ταυτόχρονα κατά την τελευταία πενταετία, καθώς επίσης να έχουν και συχνότερες ετεροφυλοφιλικές σεξουαλικές επαφές.

Από την άλλη, τα επίπεδα τεστοστερόνης ήταν σημαντικά υψηλότερα στις γυναίκες που είχαν είτε σεξουαλικές σχέσεις με άλλη γυναίκα είτε ανέφεραν συχνότερη… σόλο σεξουαλική δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News