746
|

Επιβραβεύοντας την αριστεία

Avatar Advertorial 1 Απριλίου 2021, 15:38

Επιβραβεύοντας την αριστεία

Avatar Advertorial 1 Απριλίου 2021, 15:38

Προσαρμοσμένο στα δεδομένα της πανδημίας ήταν το φετινό πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που κάθε χρόνο επιβραβεύει τους αριστούχους απόφοιτους που πρωτεύουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, από κάθε λύκειο της Ελλάδας

Η φετινή απονομή εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία εξ ου και οι διοργανωτές σχεδίασαν μια εικονική τελετή προκειμένου να μην μείνουν οι βραβευθέντες χωρίς τη χαρά της απονομής.

Τα βραβεία εστάλησαν με QRcodes τα οποία παρέπεμπαν σε μια προσωποποιημένη εικονική – τρισδιάστατη απονομή, δίνοντας τη δυνατότητα στους βραβευθέντες να φωτογραφηθούν με το βραβείο τους και να μοιραστούν τις φωτογραφίες με την οικογένεια και τους φίλους τους, μέσω των social media.

«Παρόλο που λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν καταφέραμε να βιώσουμε την τελετή της βράβευσης από κοντά και να μοιραστούμε τη σημαντική αυτή στιγμή με τους υπόλοιπους και τις υπόλοιπες που θα λάμβαναν το βραβείο, η Eurobank φρόντισε να δείξει για άλλη μία φορά πως είναι δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριες με έναν διαφορετικό τρόπο και με τη βοήθεια της τεχνολογίας» λέει η Γεωργία, φοιτήτρια της Νομικής Αθηνών. Και συνεχίζει:

«Τι σήμαινε, λοιπόν, η βράβευση για εμένα; Ο Καβάφης κάποτε είχε πει: “Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτήν δεν θα ‘βγαινες στον δρόμο”. Η διαδρομή προς τον στόχο είναι εκείνη που μας ωριμάζει, γιατί σε αυτήν καλούμαστε να ανακαλύψουμε νέες πτυχές του εαυτού μας και να ξεπεράσουμε κάποια όρια που ίσως οι ίδιοι είχαμε θέσει στον εαυτό μας για τις ικανότητές μας, προκειμένου τελικά να πετύχουμε τον στόχο μας. Στο τέλος αυτής της προσπάθειας, αν και πράγματι σημασία έχει να είμαστε οι ίδιοι ευχαριστημένοι και περήφανοι για τον εαυτό μας, γιατί καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή τη γνωστική αλλά και έντονα ψυχολογική δοκιμασία, η ικανοποίηση μεγεθύνεται, όταν η προσπάθεια αναγνωρίζεται και από άλλους ανθρώπους… γιατί όντως όταν η χαρά διαιρείται, πολλαπλασιάζεται! Η βράβευση, επομένως, για εμένα ήταν ακριβώς αυτό το μέσο που με βοήθησε να μοιραστώ τη δική μου ευτυχία για την εκπλήρωση του στόχου που είχα θέσει και να πολλαπλασιάσω αυτή τη θετική ενέργεια, αντικρίζοντας τα χαμόγελα των ανθρώπων που με αγαπούν αλλά και των υπολοίπων που επίσης βραβεύονταν για τη δική τους επιτυχία».

Η ιδέα της ψηφιακής απονομής αγκαλιάστηκε από τους συμμετέχοντες. Για τη Δήμητρα από το Τμήμα Διοίκησης Επιστημών & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ήταν μια ευρύτερη αναγνώριση του κόπου και της προσπάθειας που τη γεμίζει δύναμη να συνεχίσει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «υπενθυμίζοντας μου ότι δεν μου χαρίστηκε κάτι, αλλά κοπίασα για να το αποκτήσω».

H Ελένη, πρωτοετής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Μεσογειακού Πανεπιστημίου, θυμάται: «Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τις πανελλήνιες και αυτό που μου έχει μείνει είναι το πόσο διαφορετικά περίμενα αυτή την εμπειρία και πόσο εύκολη τελικά ήταν! Σίγουρα εκείνη την περίοδο είχα πάρα πολύ άγχος γιατί είμαι 33 χρονών, είχα πάρα πολλά βασικά κενά και η δουλειά που είχα να κάνω για να τα καταφέρω ήταν διπλή! Το ότι τα κατάφερα να περάσω, πόσο μάλλον να αριστεύσω, ήταν για εμένα μια ανακούφιση για τον κόπο που έκανα! Στη συνέχεια και η βράβευση είναι κατά κάποιο τρόπο η αναγνώριση για τις θυσίες που κάναμε και την υπομονή που έδειξαν ο σύζυγος και τα παιδιά μου. Προς το παρόν ο στόχος μου είναι να ολοκληρώσω εξίσου καλά και τις σπουδές μου, για να μπορώ να έχω μια καλύτερη επαγγελματική σταδιοδρομία και να μπορώ να προσφέρω στην οικογένεια μου περισσότερα! Το μήνυμά μου προς όλα τα παιδιά που προετοιμάζονται τώρα για τις πανελλήνιες είναι να προσπαθήσουν να μην έχουν άγχος, να πιστεύουν στις δυνατότητές τους, να κρατάνε το μυαλό τους καθαρό και να είναι σίγουροι πως αν το θέλουν πολύ, θα τα καταφέρουν».

Σε αυτό το μήνυμα της επιμονής και της επιτυχίας συμπυκνώνεται εξάλλου και το νόημα του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» της Eurobank, που αναδεικνύει τον σεβασμό σε αξίες όπως η γνώση και η αριστεία και συμβάλλει στην αναγνώριση του καθοριστικού ρόλου της Παιδείας στην ατομική ολοκλήρωση και τη συλλογική πρόοδο.

Μια από τις φετινές βραβευθείσες είναι και η Όλγα, φοιτήτρια σήμερα στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Λέει: «Όταν έμαθα ότι θα βραβευτώ αισθάνθηκα ότι κάποιος θέλει να με επιβραβεύσει για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανα και ένιωσα δικαιωμένη. Εκτιμώ πολύ το κοινωνικό “πρόσωπο” των επιχειρήσεων. Είναι επιτακτική η ανάγκη για περισσότερες τέτοιες δράσεις που ενισχύουν το έργο των μαθητών και φοιτητών. Η βράβευση ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που θα φέρνω πάντα στο μυαλό μου και θα μου θυμίζει το αίσιο τέλος των πανελλήνιων εξετάσεων».

Advertisement

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News