792
Η Cosmote πρωτοπορεί. Ως το τέλος της χρονιάς, πρόσβαση σε 1Gbps θα έχουν σχεδόν 1 εκατομμύριο σπίτια κι επιχειρήσεις, ενώ μέχρι το 2027 θα φτάσουν τα 3 εκατομμύρια |

Επανάσταση / Για πρώτη φορά ασύλληπτες ταχύτητες Internet 1Gbps στο δίκτυο COSMOTE Fiber

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 17:30
Η Cosmote πρωτοπορεί. Ως το τέλος της χρονιάς, πρόσβαση σε 1Gbps θα έχουν σχεδόν 1 εκατομμύριο σπίτια κι επιχειρήσεις, ενώ μέχρι το 2027 θα φτάσουν τα 3 εκατομμύρια
|

Επανάσταση / Για πρώτη φορά ασύλληπτες ταχύτητες Internet 1Gbps στο δίκτυο COSMOTE Fiber

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 17:30

Ο κόσμος προχωράει μπροστά με τεράστια άλματα σε όλους τους τομείς. Το Internet, αναπόδραστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Οι ανάγκες κι απαιτήσεις των χρηστών πληθαίνουν καθημερινά, γι’ αυτό και η ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

1Gbps μέσω Fiber to the Home: Πραγματική επανάσταση

Για πρώτη φορά, η COSMOTE μάς φέρνει ασύλληπτες ταχύτητες 1Gbps στο COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της Ελλάδας και μπορούμε να μιλάμε άφοβα για επανάσταση στο σταθερό Internet. Η εμπορική διάθεση ταχυτήτων 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps, έχει ήδη ξεκινήσει σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες COSMOTE, μέσω υποδομής οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home).

Πλέον, περισσότερα από 730.000 σπίτια κι επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, που αντιστοιχούν σε πάνω από 1.800.000 πολίτες, μπορούν να έχουν Internet που «τρέχει» με 1Gbps. Στόχος είναι, έως το τέλος της χρονιάς, οι οπτικές ίνες να έχουν φτάσει σε 1 εκατομμύριο σπίτια κι επιχειρήσεις, και μέχρι το 2027 στα 2/3 της χώρας.

Για ιδιώτες που θέλουν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις εγγυημένες ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps μπορούν να ανατρέξουν εδώ, ενώ όσοι έχουν τη δική τους επιχείρηση, μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες τους, εδώ.

 

Εγγυημένη υπερ-υψηλή ταχύτητα Internet, ακόμη και με πολλούς χρήστες και συσκευές online

Ο κόσμος άλλαξε όχι μόνο ως προς τις ταχύτητες, αλλά και ως προς τον τρόπο που λειτουργεί. Η πανδημία γέννησε νέες ανάγκες στην επικοινωνία και στις συνθήκες εργασίας. Η εργασία από το σπίτι που -σε πολλές χώρες είναι θεμελιωμένη εδώ και χρόνια- στην Ελλάδα ήρθε ξαφνικά λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία. Ωστόσο, η τηλεργασία είχε προκλήσεις, όπως βιντεοκλήσεις, τηλε-συσκέψεις, ραντεβού από απόσταση με πολλά lag-αρίσματα. Κι εδώ έρχεται η 100% οπτική ίνα μέχρι την πρίζα, η οποία αλλάζει την ψηφιακή εμπειρία.

Γιατί σύνδεση με 100% οπτική ίνα έως την πρίζα του σπιτιού ή της επιχείρησής μας σημαίνει εγγυημένη υπερ-υψηλή ταχύτητα Internet. Το FTTH προσφέρει αξιοπιστία και σταθερότητα με ταχύτερο downloading και uploading, καθώς οι οπτικές ίνες παρέχουν σταθερή απόδοση και ταχύτητα σύνδεσης στο Internet χωρίς επιρροές από εξωγενείς παράγοντες (υγρασία, κρύο, μαγνητικά πεδία). Επιπλέον, με τις οπτικές ίνες ο πελάτης (είτε οικιακός, είτε εταιρικός) έχει σταθερή ταχύτητα, ακόμα και όταν είναι online ταυτόχρονα πολλές συσκευές και «τρέχουν» παράλληλα «βαριές» εφαρμογές. Η ποιότητα της σύνδεσης διευκολύνει επίσης σημαντικά τη χρήση των υπηρεσιών και εφαρμογών video conference, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διακοπές ή καθυστερήσεις. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι οι συνδέσεις FTTH είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς τα δίκτυα οπτικών ινών έχουν 10 έως 15 φορές μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για τη ροή δεδομένων από τα δίκτυα χαλκού.

Η Ελλάδα, ένα βήμα πιο κοντά στην Κοινωνία των Gigabit

Για να σταθεί η χώρα ισάξια στη διεθνή αγορά και να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης, χρειάζεται να ενισχυθεί η διείσδυση και χρήση των υπερ-υψηλών ταχυτήτων και να δημιουργηθούν οι υπερσύγχρονες υποδομές οπτικής ίνας που θα καλύψουν τις ανάγκες των επόμενων δεκαετιών με ταχύτητες Gigabit, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη.

Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο βήμα, το οποίο και υλοποιεί ο Όμιλος ΟΤΕ, ο οποίος έχει δεσμευτεί να ηγηθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού. O Όμιλος ΟΤΕ έχει αναλάβει να φέρει την οπτική ίνα (FTTH) σε 3 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις, αυξάνοντας σημαντικά το επενδυτικό του πλάνο σε πάνω από 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027. Μόνο από τις επενδύσεις του Ομίλου, θα καλυφθούν σχεδόν τα 2/3 των γραμμών της Ελλάδας με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο με μεγάλη πολυπλοκότητα υλοποίησης και για τη μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα. Ένα έργο που θα αλλάξει καθοριστικά τις ψηφιακές υποδομές της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες και θα την οδηγήσει στην Κοινωνία των Gigabit.

Έτσι, με την εμπορική διάθεση ταχυτήτων 1Gbps, ενισχύεται η κάλυψη των υπερ-υψηλών ταχυτήτων, γεγονός που θα συμβάλλει στη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας στους διεθνείς δείκτες, ιδίως στη βελτίωση της απόκλισης της Ελλάδας από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, DESI.

Ο Chief Marketing Officer Consumer Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης, αναφέρει: «με την εμπορική διάθεση ταχυτήτων 1Gbps για πρώτη φορά στο COSMOTE Fiber, ανοίγουμε απεριόριστες δυνατότητες για τους πελάτες μας, οικιακούς και εταιρικούς, αλλά και για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας», ενώ ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος υπογραμμίζει σχετικά: «σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη γρήγορα και αξιόπιστα δίκτυα για να βαδίσουν με σιγουριά στη νέα ψηφιακή εποχή. Τα δίκτυά μας είναι η βάση για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας, και μοχλός ανάπτυξης και καινοτομίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News