565
Αριστερά, ο Ελιοτ Πέιτζ το 2017, όταν ήταν η Ελεν Πέιτζ. Δεξιά, ο Ελιοτ Πέιτζ το 2021, διεμφυλικός άνδρας, εξώφυλλο στο Time | EPA/WARREN TODA και ΤΙΜΕ

Ελιοτ Πέιτζ: «Είμαι εγώ και είμαι στο σώμα μου!»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2021, 12:45
Αριστερά, ο Ελιοτ Πέιτζ το 2017, όταν ήταν η Ελεν Πέιτζ. Δεξιά, ο Ελιοτ Πέιτζ το 2021, διεμφυλικός άνδρας, εξώφυλλο στο Time
| EPA/WARREN TODA και ΤΙΜΕ

Ελιοτ Πέιτζ: «Είμαι εγώ και είμαι στο σώμα μου!»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2021, 12:45

Κυκλοφορεί ακόμη με γυναικεία ταυτότητα, όπως γράφει η Corriere della Sera, αλλά δηλώνει άνδρας τρανσέξουαλ και πλέον μπορεί να λέει ότι έχει γίνει και εξώφυλλο στο αμερικανικό περιοδικό Time το οποίο του πήρε συνέντευξη. Ο λόγος για τον ηθοποιό Ελιοτ Πέιτζ που κάποτε γεννήθηκε κορίτσι και έλαβε το όνομα Ελεν (Πέιτζ).

Οπως είναι γνωστό από τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Πέιτζ μόνος του ανακοίνωσε την αλλαγή τού φύλου του από θήλυ σε άρρεν μέσω social media. Παλαιότερα, το 2014, το ίδιο άτομο είχε δηλώσει λεσβία, ωστόσο ο χρόνος που μεσολάβησε του δίδαξε το πραγματικό φύλο του. Στο μεσοδιάστημα, το 2018,  ο Πέιτζ είχε παντρευτεί με τη χορογράφο Εμα Πόρτνερ – το ζεύγος χώρισε εφέτος. Ο Πέιτζ είναι 34 χρόνων.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που τώρα είμαι πλήρως αυτό που είμαι, μέσα σε αυτό το σώμα. Ανεξάρτητα από τις προκλήσεις και από τις δύσκολες στιγμές που έχω περάσει, τίποτα δεν είναι τόσο δυνατό όσο η αίσθηση που νιώθω τώρα» – αυτές είναι οι πρώτες δηλώσεις του καλλιτέχνη, σε έντυπο τόσο μεγάλης κυκλοφορίας, έπειτα από την κοινοποίηση της αλλαγής του φύλου του. «Θέλω να ζήσω και να είμαι αυτό που είμαι» προσθέτει με λαχτάρα.

Στο περιοδικό εξιστόρησε πώς ένα κούρεμα α λα γκαρσόν, στα εννιά του, του έδωσε μεγάλη χαρά: «Ενιωσα σαν αγόρι, ήθελα να γίνω αγόρι, και είχα ρωτήσει τη μάνα μου αν κάποτε θα γίνω αγόρι» λέει. Ωστόσο η καριέρα του στην τηλεόραση άρχισε νωρίς, στα δέκα του, οπότε έπρεπε να υποδυθεί ρόλους κοριτσιών. Αλλά «ποτέ δεν αναγνώρισα τον εαυτό μου» ισχυρίζεται τώρα ο Πέιτζ.

Οι ρόλοι τον μπέρδεψαν πολύ όσον αφορά το δικό του φύλο. Ιδίως η πρώιμη και διεθνής επιτυχία του με το φιλμ «Juno», μόλις στα 21 χρόνια του, μία ταινία στην οποία ερμήνευε ρόλο έφηβης εγκύου –ερμηνεία για την οποία ήταν υποψήφιος για Οσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA–, του δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα κατανοήσεως του φύλου του. Ο ίδιος περιγράφει τις μεταμορφώσεις του σαν «περίπλοκο ταξίδι» και σαν «αδιάκοπη διαδικασία».

Πάντως το 2014, αν και δήλωνε λεσβία όπως είπαμε, κατάφερε να καταγγείλει στον κόσμο τα «διαδεδομένα στερεότυπα για την αρρενωπότητα και τη θηλυκότητα», πράγματα που «καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο όλοι πρέπει να ενεργούμε, να ντυνόμαστε και να μιλούμε». Τώρα, επιτέλους, έχει κατακτήσει την «trans αρρενωπότητα».

Θα ήταν δημοσιογραφικό λάθος να μην τον ρωτούσαν αν η πανδημία, με τις διαφόρων επιπέδων καραντίνες της, έπαιξε κάποιο ρόλο στη συνειδητοποίηση του φύλου του. Ο Πέιτζ δεν είχε πρόβλημα να μιλήσει, και είπε: «Πέρασα πολύ χρόνο μόνος μου και επικεντρώθηκα στα πράγματα που υποσυνείδητα αποφεύγω. Κατάφερα να αποδεχθώ το γεγονός ότι είμαι τρανσέξουαλ και να αφήσω τον εαυτό μου να γίνει πλήρως αυτό που είμαι». Πέρα όμως από την αυτοσυγκέντρωση στα ουσιώδη, ο Πέιτζ προχώρησε και στα ουσιωδέστερα: μπήκε στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε μαστεκτομή. «Αλλαξε τη ζωή μου. Την έσωσε», είπε.

Και η Corriere κλείνει το σημείωμά της εκφράζοντας την άποψη ότι όλοι όσοι τον ξέρουν, όπως οι συνεργάτες του στη σειρά «The Umbrella» την οποία προβάλλει η πλατφόρμα Netflix, έχουν να λένε τα καλύτερα για τον Πέιτζ: «Είναι σαν να έχει φύγει ένα βάρος από τους ώμους του». Και ο ίδιος ο Πέιτζ προσθέτει: «Εμείς οι τρανσέξουαλ ξέρουμε ποιοι είμαστε. Οι άνθρωποι προσκολλώνται σε ορισμένες σταθερές ιδέες σχετικά με το φύλο τους, επειδή αυτές τους κάνουν να νιώθουν ασφαλείς. Ομως αν μπορούσαμε να γιορτάσουμε όλες τις υπέροχες πολυπλοκότητες των ανθρώπων, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...