691
|

Δύο νέα webinar για γονείς και εκπαιδευτικούς από το Ιδρυμα Ωνάση

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2021, 10:18

Δύο νέα webinar για γονείς και εκπαιδευτικούς από το Ιδρυμα Ωνάση

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2021, 10:18

Δύο νέα webinar διοργανώνει το Ιδρυμα Ωνάση για την εκπαίδευση των νέων γονέων, αλλά και γονέων που έχουν παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος, καθώς και εκπαιδευτικών που ασχολούνται με αυτά τα παιδιά και εφήβους.

Κορονοϊός και Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια περιήγηση στον κόσμο του αυτισμού κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας»

Πολλές φορές, γονείς αλλά και επαγγελματίες, που ασχολούνται με παιδιά, καλούνται να μάθουν πρώτοι για να μπορέσουν να εξηγήσουν μετά. Στην περίπτωση παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), αυτή η διαδικασία γίνεται κανόνας, πόσο μάλλον όταν το θέμα είναι πώς μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην πανδημία.

H καθημερινότητα της πανδημίας δεν ομαλοποιείται μόνο με το να μένουμε σπίτι. Η ενημέρωση, η κατανόηση, η δυνατότητα αντιμετώπισης ενός κρούσματος μέσα στην οικογένεια, τα τεστ, αλλά και τα συμπτώματα του κορωνοϊού αποτελούν ένα πρώτο βασικό βήμα για να μπορέσουν ενήλικες και παιδιά να αντεπεξέλθουν στις νέες συνθήκες ζωής μας.

Το Ιδρυμα Ωνάση, σε συνέχεια της δράσης «Μια περιήγηση στον κόσμο του αυτισμού κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας» και του ψηφιακού υλικού που έχει δημιουργηθεί και είναι ήδη διαθέσιμο στο onassis.org, διοργανώνει ένα ακόμη webinar στις 24 Φεβρουαρίου, με τίτλο «Κορονοϊός και διαταραχή αυτιστικού φάσματος».

Απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ασχολούνται με την εκπαίδευση και την υγεία παιδιών και εφήβων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, επιλέγοντας τις βασικές θεματικές που θα βοηθήσουν κάθε οικογένεια να ισορροπήσει την καθημερινότητά της μέσα στις αλλαγές που έχει φέρει ο κορονοϊός.

Αν θέλετε κι εσείς να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να εξηγήσετε και να καθοδηγήσετε παιδιά με ΔΑΦ γύρω από τον τρόπο που αλλάζει τη ζωή μας αυτή η πανδημία, πάρτε μέρος στο νέο webinar, το οποίο με επιστημονικό και συγχρόνως απλό τρόπο θα εξετάσει τις παρακάτω θεματικές:

Σημαντικά επιδημιολογικά στοιχεία για τη νόσο COVID-19.

Ευαισθητοποίηση γονέων και θεραπευτών σχετικά με τη συμπτωματολογία της COVID-19 και διαφοροποίηση από άλλες ιώσεις.

Θετικό κρούσμα στην οικογένεια και αντιμετώπιση: Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας διαγνωστεί με COVID-19;

Ποιες επιλογές τεστ υπάρχουν στη χώρα μας και ποιο ενδείκνυται να κάνουμε ανάλογα με τις συνθήκες; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε επιλογής.

Συντελεστές

Ομιλήτρια: Αγγελική Γενά, Κλινική Ψυχολόγος, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής Πανεπιστήμιου Αθηνών

Ομιλήτρια: Ξανθή Δεδούκου, Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος

Ομιλήτρια: Κατερίνα Δροσινού, Ειδική Παιδαγωγός

Μέλη επιστημονικής ομάδας:

Μάρα Μπαρδουνιώτη, Ψυχολόγος

Φαίδρα Ταμπούρογλου, Φιλόλογος

Διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής και Συμβουλευτικής της Οικογένειας του ΕΚΠΑ

Πληροφορίες

Απευθύνεται σε: Γονείς παιδιών με ΔΑΦ και επαγγελματίες που ασχολούνται με την εκπαίδευση και τη θεραπεία παιδιών με ΔΑΦ

Πότε: Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου | 17:30-19:00

Διάρκεια: 90 λεπτά

Κόστος: Δωρεάν

Email: [email protected]

Διαδικασία αίτησης

Για τη συμμετοχή σας, συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα πατώντας εδώ.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη γονεϊκότητα και την ανάπτυξη του παιδιού

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Θετική γονεϊκότητα στα πρώτα κρίσιμα χρόνια»

Η διαδικασία της μάθησης είναι καλύτερη όταν είναι συμμετοχική. Γι’ αυτό το Ιδρυμα Ωνάση καλεί σε μια νέα διαδικτυακή συνάντηση νέους γονείς που έχουν απορίες, προβληματισμούς και συγκεκριμένες ανάγκες. Μπείτε στη συζήτηση που ξεκινάει με τις δικές σας ερωτήσεις.

To πρόγραμμα «Θετική γονεϊκότητα στα πρώτα κρίσιμα χρόνια», που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσα από τρία webinars, έθεσε ως βασικό στόχο την υποστήριξη των γονέων που θέλουν να λειτουργήσουν θετικά στην ανάπτυξη του παιδιού τους. Η συμμετοχή νέων γονέων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ ολόκληρες οι διαδικτυακές συναντήσεις είναι διαθέσιμες στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube (με περισσότερες από 17.500 προβολές).

Αυτή τη φορά, οι ερωτήσεις και οι προβληματισμοί, καθώς και όλες οι θεματικές που ανοίχτηκαν από τους συμμετέχοντες γονείς μέσα στις προηγούμενες συναντήσεις, γίνονται το κεντρικό θέμα του τέταρτου κατά σειρά webinar με τίτλο «Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη γονεϊκότητα και την ανάπτυξη του παιδιού», που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου.

Από τους πρώτους μήνες ζωής του βρέφους, τις προσδοκίες των γονέων, τις δεξιότητες ανά ηλικία, την επιβράβευση, τη συναισθηματική και την κοινωνική εξέλιξη του κάθε παιδιού, όλα μπορούν να γίνουν αφορμή για μια νέα συζήτηση.

Συντελεστές

Εισηγήτρια: Νένη Περβανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ

Σχεδιασμός και οργάνωση προγράμματος: Χριστίνα Παναγιωτάκου (Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων), Κορίνα Δευτεραίου (Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων)

Το πρόγραμμα τελεί υπό την επιστημονική αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Πληροφορίες

Απευθύνεται σε: Γονείς βρεφών και παιδιών προσχολικής ηλικίας

Πότε: Τετάρτη 3 Μαρτίου | 17:30-19:00

Διάρκεια: 90 λεπτά

Κόστος: Δωρεάν

Email: [email protected]

Για τη συμμετοχή σας, συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...