394
Ο Φάμπιο Μπαρόνε θέλει να κάνει 4.345 χιλιόμετρα με μία Ferrari F8 Tributo σε λιγότερο από 48 ώρες | instagram

Μπορεί ο Ferrarista Φάμπιο Μπαρόνε να… νικήσει τους χάρτες της Google;

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2021, 19:44
Ο Φάμπιο Μπαρόνε θέλει να κάνει 4.345 χιλιόμετρα με μία Ferrari F8 Tributo σε λιγότερο από 48 ώρες
|instagram

Μπορεί ο Ferrarista Φάμπιο Μπαρόνε να… νικήσει τους χάρτες της Google;

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2021, 19:44

Ο Φάμπιο Μπαρόνε έχει συνηθίσει να αψηφά τις πιθανότητες στη δουλειά του ως οδηγός σε αγώνες ταχύτητας. Ο τελευταίος αντίπαλός του, ωστόσο, είναι φαινομενικά ασυναγώνιστος και δεν είναι άλλος από τους χάρτες της Google.

Ο στόχος του, με τον συνοδηγό Αλεσάντρο Τεντίνι, είναι να ταξιδέψει από το κέντρο της Ρώμης στο Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας, το βορειότερο σημείο της Ευρώπης που είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο, σε λιγότερο χρόνο από ό, τι προβλέπει το σύστημα πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Το δίδυμο θα ξεκινήσει το Σάββατο με μία κόκκινη Ferrari F8 Tributo. Ελπίζουν να διανύσουν σχεδόν 4.345 χιλιόμετρα σε λιγότερο από 48 ώρες, τον ταχύτερο χρόνο που υπολόγισε η Google. Αυτός που θα τους αποχαιρετήσει μάλιστα πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους θα είναι ο Πιεράλμπερτο Μπιόντι, 90 ετών, ο οποίος χρειάστηκε 45 ημέρες για να ολοκληρώσει την ίδια διαδρομή το μακρινό 1953.

Ο Μπιόντι και τρεις φίλοι του έκαναν το ταξίδι με ένα Fiat Balilla 508 του 1932, ένα αυτοκίνητο που ονομάστηκε προς τιμήν της «Opera Nazionale Balilla», μιας φασιστικής οργάνωσης νεολαίας. Ο 49χρονος Μπαρόνε, στοχεύει να μειώσει το ταξίδι σε δύο ημέρες, αξιοποιώντας τη δύναμη και την τεχνολογία της Ferrari, διατηρώντας παράλληλα τα όρια ταχύτητας.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, για το συγκεκριμένο πρότζεκτ εργάστηκαν 40 άνθρωποι για δύο χρόνια και θα μεταδοθεί ζωντανά στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης του Ferrari Club Passione Rossa, του οποίου ο Μπαρόνε είναι πρόεδρος. «Αυτό θα είναι το πρώτο ριάλιτι σε τροχούς», είπε.

Φυσικά, το πρόγραμμα περιέχει 11 στάσεις προκειμένου οι δύο άνδρες να πάνε τουαλέτα, να φάνε αλλά και να ανεφοδιάσουν το αυτοκίνητο. Η πρώτη θα γίνει στη Μόντενα όπου θα βρίσκονται και συνταξιούχοι μηχανικοί της Ferrari που εργάστηκαν για πρωταθλητές όπως ο Μίκαελ Σουμάχερ για να ελέγξουν το όχημα.

Επιχειρηματίας και πρόεδρος της μεγαλύτερης λέσχης ιδιοκτητών Ferrari στον κόσμο, ο Μπαρόνε σχεδιάζει να ξεπεράσει το χρονοδιάγραμμα που δίνει η Google στη Γερμανία, όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο. «Δεν είναι θέμα οδήγησης στην πιο υψηλή ταχύτητα αλλά εύρεσης της ιδανικής ταχύτητας σύμφωνα με τους μηχανικούς του αυτοκινήτου. Αν πάτε πολύ γρήγορα, θα σας τελειώσουν τα καύσιμα νωρίτερα», είπε.

«Οι αγωνιστικές πίστες με κουράζουν. Προτιμώ να πάρω τη Ferrari μου στο δρόμο», είπε ο Μπαρόνε. «Το ερώτημα είναι ποιος θα κερδίσει; Ο άνθρωπος με τη Ferrari ή η Google; Αν κερδίσω, γράφω ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που κέρδισε την Google» αστειεύτηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News