289
Το AS2 θα ξεκινήσει αν όλα πάνε καλά τις πτήσεις του σε πέντε χρόνια πραγματοποιώντας υπερατλαντικές πτήσεις σε περίπου τέσσερις ώρες | Aerion

Αμερικανική εταιρεία κατασκευάζει τα «εγγόνια» του Κονκόρντ

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2021, 12:55
Το AS2 θα ξεκινήσει αν όλα πάνε καλά τις πτήσεις του σε πέντε χρόνια πραγματοποιώντας υπερατλαντικές πτήσεις σε περίπου τέσσερις ώρες
|Aerion

Αμερικανική εταιρεία κατασκευάζει τα «εγγόνια» του Κονκόρντ

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2021, 12:55

Τα Κονκόρντ έφεραν επανάσταση στην αεροπλοΐα μειώνοντας αισθητά τον χρόνο των υπερατλαντικών πτήσεων. Μια σειρά από αιτίες οδήγησαν στην διακοπή των πτήσεων με αυτά τα σκάφη. Από το 2003 που έγινε η τελευταία πτήση ενός Κονκόρντ εταιρίες, σχεδιαστές, μηχανικοί και εφευρέτες έχουν παρουσιάσει διαφόρων ιδέες και σχέδια για την κατασκευή νέων υπερηχητικών αεροσκαφών.

Εκείνη που όπως φαίνεται έχει πάρει πιο ζεστά αυτή την υπόθεση και θέλει να κόψει πρώτη το νήμα είναι η αμερικανική εταιρεία Aerion. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το CNN η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου υπερηχητικού σκάφους και σχεδιάζει την κατασκευή ενός δεύτερου ακόμη πιο προηγμένου.

Το AS2 είναι ένα λίαρ τζετ χωρητικότητας 8-12 επιβατών που θα κινείται με ταχύτητες λίγο μεγαλύτερες από χίλια χλμ./ώρα. Το σκάφος θα μπορεί να ταξιδεύει από την αμερικανική ήπειρο στην ευρωπαϊκή σε διάστημα 4,5 ωρών σχεδόν το μισό χρόνο δηλαδή από αυτόν που χρειάζονται τα σημερινά αεροσκάφη. Η Aerion σχεδιάζει το σκάφος να είναι έτοιμο το 2023, να κάνει το 2024 τις πρώτες του δοκιμαστικές πτήσεις και το 2026 να ξεκινήσει κανονικά τα δρομολόγια του.

Το δεύτερο σκάφος, το AS3 και πρόκειται για ένα σκάφος χωρητικότητας 50 επιβατών και στόχος της εταιρείας είναι το σκάφος αυτό να κινείται με ταχύτητες από 3,700 χλμ./ώρα – 6,200 χλμ./ώρα! Το σκάφος θα μπορεί να πετά από την μια ήπειρο σε μια άλλη σε χρονικό διάστημα μικρότερο των τριών ωρών.

«Το όραμα μας είναι να χτίσουμε ένα μέλλον όπου η ανθρωπότητα θα μπορεί να ταξιδεύει ανάμεσα σε δύο αντίθετα σημεία του πλανήτη μέσα σε διάστημα τριών ωρών. Οι υπερηχητικές πτήσεις είναι το σημείο εκκίνησης και θα πρέπει να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο σπρώχνοντας τα όρια όπου αυτό φαίνεται ότι είναι εφικτό» δηλώνει ο Τομ Βάις, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aerion.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News