437
Χάρις στον σχεδιασμό του το Air Yacht θα μπορεί να πετά χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό για 48 ώρες | Lazzarini Design

Αυτό θα πει «γιοτ που πετάει»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 16:01
Χάρις στον σχεδιασμό του το Air Yacht θα μπορεί να πετά χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό για 48 ώρες
|Lazzarini Design

Αυτό θα πει «γιοτ που πετάει»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 16:01

Διανύουμε την εποχή των σούπερ-γιοτ τα οποία παραγγέλνουν οι μεγιστάνες του 21ου αιώνα και το κάθε ένα εξ αυτών αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα μοντέρνου σχεδιασμού και προηγμένης τεχνολογίας. Ομως το ιταλικό στούντιο σχεδιασμού Lazzarini που βρίσκεται πίσω από πολλές εντυπωσιακές και φουτουριστικές δημιουργίες θαλάσσιων σκαφών και όχι μόνο, παρουσίασε το όχημα που θα αποτελέσει το επόμενο πεδίο ανταγωνισμού και επίδειξης των οικονομικά ισχυρών του πλανήτη.

Στο νερό το σκάφος λειτουργεί ως ένα συμβατικό μεν αλλά ιδιαίτερου σχεδιασμού γιοτ /Lazzarini Design

Το Air Yacht είναι όπως υποδηλώνει και το όνομα του ένα ιπτάμενο γιοτ. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα Robb Report ένα κύτος 290 μέτρων «στριμώχνεται» ανάμεσα σε δύο μεγάλα μπαλόνια 150 μέτρων που παραπέμπουν σε αερόπλοια. Το μεγαλύτερο μέρος των μπαλονιών καταλαμβάνουν οι δεξαμενές που αποθηκεύεται το καύσιμο (συμπιεσμένο ήλιο) με το οποίο το όχημα θα κινείται όταν ο κάτοχος του αποφασίσει να εγκαταλείψει την θάλασσα και να κινηθεί στον αέρα. Οι δύο δεξαμενές επιτρέπουν στο Air Yacht να πετά χωρίς στάση για χρονικό διάστημα 48 ωρών με ταχύτητα λίγο παραπάνω από 100 χλμ./ώρα χωρίς μάλιστα να ρυπαίνει την ατμόσφαιρα!

Το Airyacht είναι ένα υβρίδιο εναέριας και θαλάσσιας μετακίνησης /Lazzarini Design

Στο νερό το όχημα που αποτελείται κυρίως από ανθρακονήματα θα κινείται με οκτώ ηλεκτρικές μηχανές τις οποίες τροφοδοτούν πολύ μικρού βάρους μπαταρίες και φωτοβολταϊκά συστήματα. Ρύπανση και θόρυβος μηδέν, επίσης, αλλά και επιδόσεις περιορισμένες: μόλις δέκα χλμ./ώρα. Ομως σε ένα τέτοιο περιβάλλον γιατί να βιάζεται κανείς;

To σκάφος αέρος – θαλάσσης διαθέτει και πισίνα /Lazzarini Design
To σαλόνι του γιοτ είναι τεράστιο και σε αυτό χωράει ανάμεσα στα άλλα μια μεγάλη τραπεζαρία /Lazzarini Design
Τα μπαλόνια διαθέτουν εντυπωσιακές καμπίνες με θέα που κόβει την ανάσα /Lazzarini Design
Πολυτέλεια και ανέσεις

Οπως κάθε γιοτ έτσι και αυτό διαθέτει σύγχρονους και πολυτελείς χώρους διαμονής. Υπάρχει ένα μεγάλο σαλόνι με τραπεζαρία και μια επίσης ευρύχωρη κρεβατοκάμαρα που προσφέρει εντυπωσιακή πανοραμική θέα. Στην οροφή του κύτους υπάρχει μια πισίνα και ένα ελικοδρόμιο. Τα δύο μπαλόνια ενώνονται με το κύτος με τέσσερις ξεχωριστές γέφυρες και σε αυτά υπάρχουν πέντε καμπίνες με μεγάλα παράθυρα για να απολαμβάνουν όσοι βρίσκονται εκεί την θέα από ψηλά.

Αν και η Lazzarini δεν έχει ανακοινώσει την τιμή που θα κοστίζει το σκάφος αναφέρει ότι δεν το προορίζει για την τουριστική βιομηχανία αλλά για πώληση σε ιδιώτες και εικάζεται ότι η τιμή θα έχει εξαψήφιο αριθμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News