99
Τα λουμακόνι είναι μεγάλα ζυμαρικά ιδανικά για γέμισμα | Shutterstock

Ζυμαρικά ριγέ (σαν σαλιγκάρια) με κιμά

Νίκος Μορόπουλος 19 Ιουνίου 2017, 11:18
Τα λουμακόνι είναι μεγάλα ζυμαρικά ιδανικά για γέμισμα
|Shutterstock

Ζυμαρικά ριγέ (σαν σαλιγκάρια) με κιμά

Νίκος Μορόπουλος 19 Ιουνίου 2017, 11:18

Πριν από ένα περίπου μήνα παρουσίασα μια συνταγή με πάστα lumaconi, τα υπέροχα κελύφη σαλιγκαριού που φτιάχνει ο οίκος Del Cecco της Ιταλίας.

Το κελύφη ήταν μαγειρεμένα στη σάλτσα (σύβραση) πιάτο περιελάμβανε και οκτάποδα.

Σήμερα επανέρχονται οι κοχλίες, αυτή τη φορά γεμιστοί με κιμά, και φουρνισμένοι.

Η γέμιση κατά βούλησιν. Εμένα μου αρέσει το χαρμάνι, δηλαδή μισό χοιρινό, μισό βοδινό. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι, σκόρδο, πράσινα μυρωδικά (μαϊντανός, κολίανδρος), τριμμένο παξιμάδι, κι ένα ασπράδι αυγού.

Χωρίς να τα βράσω, γεμίζω τα κελύφη και μετά τα περιχύνω με μια σάλτσα ντομάτα.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...