Η περίοδος της νηστείας δεν πρέπει να μας φαίνεται περιοριστική, μιας και ο κόσμος της μαγειρικής είναι τεράστιος βρε παιδιά. Προτείνουμε θαλασσινά, λοιπόν. Το χταπόδι, που μας προτείνει ο σεφ Ευστράτιος Καλαθάκης είναι πολύ φτωχό σε θερμίδες, ενώ σε σχέση με τα υπόλοιπα θαλασσινά, παρέχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου, βιταμίνης Β12, σεληνίου, πρωτεϊνών, ακόμα και ω-3 λιπαρά οξέα.
Να θυμάστε…
*Το μυστικό μιας επιτυχημένης συνταγής με χταπόδι είναι να μην παραμαγειρευτεί γιατί τότε γίνεται πολύ ελαστικό και δύσκολο στην μάσηση και πέψη. Η παρασκευή του απαιτεί σεβασμό και αργό μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία ή μαγείρεμα για μικρό χρονικό διάστημα.
** Δοκιμάστε το και μετά τη νηστεία την περίοδο της αποτοξίνωσης από τα κρεατικά και άλλα βαριά πασχαλινά εδέσματα
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News