Το avocado toast, ή φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο σε διάφορες παραλλαγές, ήταν πριν από μερικά χρόνια μεγάλη μόδα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Όμως, παρόλο που αυτές οι μόδες συνήθως έρχονται και φεύγουν, αυτή εξακολουθεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου χωρίς να ξεφτίζει. Ίσως γιατί το avocado toast είναι ένα πολύπλευρο σνακ και μπορεί να φαγωθεί, στην κυριολεξία, όλες τις ώρες.
Είναι πολύ απλό. Φρυγανίζεις το ψωμί, προσθέτεις το πολτοποιημένο* ή κομμένο σε λεπτές φέτες αβοκάντο και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου.
Αλλάζοντας τα υπόλοιπα υλικά δημιουργείς avocado toast για πρωινό, ελαφρύ γεύμα στο γραφείο, γρήγορο και ελαφρύ μεσημεριανό, απογευματινό σνακ ή ελαφρύ βραδινό. Φαντασία χρειάζεται και διάθεση για πειραματισμούς.
Για αρχή μπορείτε να δοκιμάσετε τους τρόπους που σας προτείνω εγώ και μετά να πειραματιστείτε με τα δικά σας αγαπημένα υλικά και συνδυασμούς. Δοκιμάστε το όμως! Θα απολαύσετε ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό σνακ και συγχρόνως θα επωφεληθείτε από τις εκπληκτικές ιδιότητες του αβοκάντο.
Το avocado toast ήταν ένα πολύ καλό τρόπος να δοκιμάσω τις Premium σάλτσες Brava με βάση το βαλσαμικό ξύδι, που πολύ ευγενικά μου έστειλε η εταιρεία να δοκιμάσω.
Τρεις από αυτές ταίριαξαν ιδανικά με τους συνδυασμούς υλικών που χρησιμοποίησα. Να μην ξεχάσω να σας πω πως δεν περιέχουν συντηρητικά, πρόσθετη ζάχαρη και γλουτένη.
- Avocado toast με θρυμματισμένο blue cheese, ξερό σύκο, καρύδια και κρέμα βαλσαμικού με σύκο
- Avocado toast με τηγανιτό αυγό, σάλτσα ντομάτας και πιπέρι καγιέν. Να τι θα κάνετε την σάλτσα ντομάτας που σας περίσσεψε. Αν πάλι δεν περίσσεψε, κόψτε φρέσκια ντομάτα σε λεπτές φέτες
- Avocado toast με πολτοποιημένες (ή ψιλοκομμένες) φράουλες, θρυμματισμένο blue cheese και κρέμα βαλσαμικού με φράουλα
- Avocado toast με θρυμματισμένη φέτα πασπαλισμένη με ζα’αταρ (αραβικό μείγμα μπαχαρικών με θυμάρι, σουσάμι και σουμάκ)
- Avocado toast με χωριάτικη σαλάτα (ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι και ελιές σε ροδέλες) με κρέμα βαλσαμικού κλασσική
- Avocado toast με βραστό αυγό και γκαράμ μασάλα. Για τους λάτρεις των μπαχαρικών, ένας πολύ καλός συνδυασμός
Σημειώσεις
*Το αβοκάντο το πολτοποιείτε προσθέτοντας αλατοπίπερο (αν πρόκειται για αλμυρή εκδοχή) και λίγο λεμόνι ή λάιμ για να μην σας μαυρίσει. Εγώ ετοιμάζω μεγαλύτερη ποσότητα και το φυλάω δυο – τρεις μέρες στο ψυγείο ώστε να το έχω έτοιμο.
Η Εύη Σκούρα διατηρεί το ελληνοαγγλικό blog The Healthy Cook
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News