174
Οταν κρυώσει πασπαλίζουμε την βασιλόπιτα με άχνη ζάχαρη και τη στολίζουμε | Shutterstock

Βασιλόπιτα – κέικ με φρουί γλασέ

Κική Τριανταφύλλη 30 Δεκεμβρίου 2021, 23:35
Οταν κρυώσει πασπαλίζουμε την βασιλόπιτα με άχνη ζάχαρη και τη στολίζουμε
|Shutterstock

Βασιλόπιτα – κέικ με φρουί γλασέ

Κική Τριανταφύλλη 30 Δεκεμβρίου 2021, 23:35

Η συνταγή της βασιλόπιτας που θα σας δώσω σήμερα είναι η παλιά μου. Πριν από μερικά χρόνια τέτοιες μέρες, οι γιορτές με βρήκαν σε κατάσταση συναγερμού γιατί το iPad αποφάσισε να μου κλειδώσει τις συνταγές μαζί με όλα τα άλλα αρχεία, που είχα αποθηκευμένα. Και εντάξει, τα άλλα κείμενα ας πάνε στα κομμάτια, αλλά και οι συνταγές μου; Κόντεψα να τρελαθώ.

Την κατάσταση έσωσε το γκουγκλάρισμα. Κάπου βρήκα μια σμυρνέικη συνταγή για βασιλόπιτα, που μου θύμιζε τη δική μου, εκείνη που είχα από παλιά, την «μαγείρεψα» όπως το συνηθίζω, γιατί σε κακό το έχω να κάνω κάτι ίδιο και απαράλλαχτο, και βγήκε αυτή εδώ.

Η βασιλόπιτα του 2015 για το γραφείο μας στα Νέα (Κική Τριανταφύλλη)

Την έφτιαξα τουλάχιστον δέκα φορές εκείνη τη χρονιά, για το σπίτι, για το γραφείο, για τραπέζια με φίλους. Σχεδόν μέχρι τις Απόκριες κόβαμε βασιλόπιτες εκείνο τον χειμώνα και κάθε φορά, την ίδια έκανα. Και δεν έμενε ψίχουλο. Εγγύηση.

Σας την προτείνω, λοιπόν, ανεπιφύλαχτα.

Δείτε εδώ τη συνταγή

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News