238
| donnamoderna.com

Τσικνίζουμε: ζεστά-καυτά παϊδάκια από το Λάτσιο

Μαρίνα Μαυρομάτη 14 Φεβρουαρίου 2017, 18:16

Τσικνίζουμε: ζεστά-καυτά παϊδάκια από το Λάτσιο

Μαρίνα Μαυρομάτη 14 Φεβρουαρίου 2017, 18:16

Πριν από πολλά χρόνια, είχα βρεθεί το Πάσχα στην Ιταλία, φιλοξενούμενη της φίλης μου της Claudia. Ανήμερα την Πασχαλιά, ήμασταν καλεσμένοι στο σπίτι ενός θείου της, ο οποίος είχε ένα καταπληκτικό σπίτι με θέα στην Lago di Varese.

Το σπίτι, οι άνθρωποι, η φιλοξενία, η ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα, το τραπέζι, τα φαγητά, όλα θα μου μείνουν αξέχαστα! Σ’ εκείνο το τραπέζι δοκίμασα για πρώτη φορά και το λικέρ κρέμα λιμοντσέλο αλλά και τα παϊδάκια αλο σκοταντίτο.

Τι μπορεί όμως να είναι αυτά τα παϊδάκια με το περίεργο όνομα; Μην περιμένετε κάτι το εξωτικό! Είναι ζουμερά αρνίσια ή κατσικίσια παϊδάκια, μαριναρισμένα και ψημένα στα κάρβουνα, τα οποία τα σερβίρουν από τη σχάρα κατευθείαν στο τραπέζι, ώστε να τα πιάσεις και να τα φας και να σου καίγονται τα δάχτυλα!

Γιατί σκοταντίτο (scottadito) αυτό ακριβώς σημαίνει, ότι καίγονται τα δάχτυλά σου! Και έχουν ένα μεγάλο δίκιο οι Ιταλοί σε αυτό, γιατί το αρνάκι και το κατσικάκι πρέπει να τα απολαύσει κανείς ζεστά, καθώς όταν κρυώσουν δεν έχουν την ίδια χάρη…

Η συνταγή κατάγεται από το Λάτσιο (περιοχή τη Ρώμης), αλλά θα την συναντήσετε και σε άλλες περιοχές της Ιταλίας. Απλούστατη στην προετοιμασία αλλά και στο ψήσιμο, όπως τονίσαμε είναι ένα πιάτο της στιγμής.

Αν οργανώσετε μπάρμπεκιου, μην παραλείψετε να τα συμπεριλάβετε στο μενού. Ακόμη και αν ο καιρός τα χαλάσει και δεν μπορέσετε να απολαύσετε την εξοχή, μπορείτε επίσης να τα ψήσετε πολύ εύκολα και στο σχαροτήγανο!

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...