Κοτόπουλο: Κρέας υγιεινό με λίγα λιπαρά και πολλές θρεπτικές ουσίες, που προτείνουν όλοι οι διαιτολόγοι, ευέλικτο στο μαγείρεμα, νόστιμο· αλλά εμένα δεν μ’ αρέσει. Προτιμώ μόνο μπουτάκια και φτερούγες, κι ευτυχώς δεν χρειάζεται πια να αγοράσει κανείς ολόκληρο πουλερικό, στην αγορά βρίσκεις ό,τι κομμάτι θέλεις. Ψάχνω επίσης συνταγές, που το νοστιμίζουν. Και αυτή εδώ είναι πραγματικά από τις καλύτερές μου· εύκολα και γρήγορα έχεις ένα νόστιμο και ζουμερό φαγάκι, που έλκει την καταγωγή του από ένα παραδοσιακό ινδικό πιάτο με κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι.
Αν, μάλιστα, κάνετε κλικ εδώ Tandoori chicken, θα βρείτε τη συνταγή του αγαπημένου μου σεφ Γιόταμ Οτολένγκι για την πάστα Ταντούρι και μερικές σχετικές παρασκευές, κοτόπουλο, γαρίδες και ανανά, και μπουκετάκια κουνουπιδιού ψητά αφού μαριναριστούν σε γιαούρτι και πάστα ταντούρι.
Τέλος πάντων, η δική μας –δηλαδή της Χρυσούλας, φίλης και αδελφής, που αν δεν ήταν εδώ αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, θα υπέφερα πάρα πολύ- θέλει το κοτόπουλο να μαρινάρεται σε γιαούρτι και μετά να πανάρεται με τριμμένη φρυγανιά και παρμεζάνα.
Δείτε εδώ τη συνταγή αναλυτικά
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News