Ολες οι μανάδες έχουμε αφιερώσει λίγο ή πολύ χρόνο στο καθάρισμα των ψαριών για τα παιδιά μας. Λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας τα ψάρια πρέπει να καταναλώνονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα από μικρούς και μεγάλους.
Οσο είναι πολύ μικρά τα παιδιά μας καθαρίζουμε εμείς τα ψαράκια και προσπαθούμε παράλληλα να τα μάθουμε να τα τρώνε. Να κάνουν μικρές μπουκιές, να το μασάνε καλά, να μη το καταπίνουν βιαστικά, ώστε αν μας έχει ξεφύγει κάποιο αγκάθι να το βρουν.
Οσο μεγαλώνουν προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους να καταναλώνουν ψάρι χωρίς τη δική μας βοήθεια. Ψαροροκέτες, ψαρομπιφτέκια, ψάρια με πολύ ψαχνό χωρίς πολλά αγκάθια είναι συνήθως οι επιλογές μιας οικογένειας με μικρά παιδιά. Για αρκετά χρόνια τα αγαπημένα ψαράκια των παιδιών μου ήταν τα τηγανητά μπακαλιαράκια με τον τρόπο της σημερινής συνταγής.
Οποτε τα έφτιαχνα, δεν τους προλάβαινα! Ούτως ή άλλως τα μπακαλιαράκια είναι ένα από τα ψάρια που θέλουν ελάχιστο καθάρισμα και πριν και μετά το τηγάνισμα. Αρκεί να αφαιρέσουμε το κεντρικό κόκκαλο και ένα-δυο αγκαθάκια από τις κοιλίτσες…
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News