133
Μαρινάρουμε την μπριζόλα με σκόρδο, λάδι, δεντρολίβανο, ρίγανη και κόκκους πιπεριού | [photo: Εύα Παρακεντάκη]

Σπαλομπριζόλα μαρινάτη για τσιμπούσι κυριακάτικο

Εύα Παρακεντάκη 26 Μαΐου 2017, 07:19
Μαρινάρουμε την μπριζόλα με σκόρδο, λάδι, δεντρολίβανο, ρίγανη και κόκκους πιπεριού
|[photo: Εύα Παρακεντάκη]

Σπαλομπριζόλα μαρινάτη για τσιμπούσι κυριακάτικο

Εύα Παρακεντάκη 26 Μαΐου 2017, 07:19

Αυτό το φαγητό το συνηθίζω Κυριακές, που ο χρόνος μετράει διαφορετικά.

Αν μάλιστα έχετε καλεσμένους, σάς το προτείνω ανεπιφύλακτα, θα σάς βγάλει ασπροπρόσωπους και σε τραπέζια γιορτινά!

Υλικά:

  • 1 σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια, περίπου 2½ κιλά
  • 6 πατάτες
  • 1 πράσινη, 1 κόκκινη και μια πορτοκαλί πιπεριά
  • 20 κόκκους πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (οι 2 για το κρέας)
  • φρέσκια ρίγανη
  • φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό ελληνικό

Μαρινάρουμε την μπριζόλα για μία ώρα με τις δύο σκελίδες σκόρδο, το λάδι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, τους κόκκους πιπεριού. Παράλληλα καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πιπεριές, προσθέτουμε τα ίδια υλικά με αυτά της μαρινάδας του κρέατος και αναμειγνύουμε καλά.

Σε μία κατσαρόλα πλατιά βάζουμε ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε και θωρακίζουμε το κρέας 5 λεπτά από τη μία και 5 λεπτά από την άλλη πλευρά.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...