136
Πασπαλίστε με ψευτοπαρμεζάνα, δηλαδή με ψίχουλα ψωμιού σοταρισμένα σε λάδι | Μαρίνα Μαυρομάτη

Σπαγγέτι με ελαιόλαδο, σκόρδο και καυτερό πιπέρι

Μαρίνα Μαυρομάτη 3 Δεκεμβρίου 2018, 15:39
Πασπαλίστε με ψευτοπαρμεζάνα, δηλαδή με ψίχουλα ψωμιού σοταρισμένα σε λάδι
|Μαρίνα Μαυρομάτη

Σπαγγέτι με ελαιόλαδο, σκόρδο και καυτερό πιπέρι

Μαρίνα Μαυρομάτη 3 Δεκεμβρίου 2018, 15:39

Σπαγγέτι άλιο όλιο ε πεπεροντσίνο (aglio, olio e peperoncino), δηλαδή με σκόρδο, ελαιόλαδο και καυτερό πιπέρι, ή αλλιώς μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με το τίποτα… Είναι ένα κλασικό μεταμεσονύχτιο πιάτο στην Ιταλια, που προέρχεται από τη φτωχική ρωμάνικη κουζίνα (από τη Ρώμη, όχι τη Ρουμάνια…), και εκπλήσσει με το γευστικό αποτέλεσμα του συνδυασμού των συστατικών της.

Και επειδή οδεύουμε προς… φτώχεια καταραμένη, έβαλα τη δική μου πινελιά και την γαρνίρισα με φρυγανισμένα ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί. Μην διανοηθείτε να της ρίξετε τυρί! Το πολύ – πολύ ίσως λίγο μαϊντανό για χρώμα.

Φαίνεται μια απλή μακαρονάδα, αλλά μην σας ξεγελάει! Διαλέξτε με προσοχή τα υλικά σας, ψάξτε για καλής ποιότητας ζυμαρικά. Χρησιμοποιήστε, αν είναι δυνατόν, φρέσκο καυτερό πιπεράκι, απαραιτήτως πολύ καλής ποιότητας ελαιόλαδο και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες προσέχοντας τον χρόνο μαγειρέματος των υλικών.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...