Ο κήπος μας γεμίζει κάθε άνοιξη με σκληροτράχηλες τσουκνίδες. Χρειάζονται μόλις μερικές εβδομάδες για να δημιουργήσουν μικρά δάση ανάμεσα στα γεράνια, τις ρίγανες, τις πικροδάφνες και τα υπόλοιπα αδέσποτα αγριόχορτα που κυκλοφορούν ελεύθερα στα εδάφη μας. Και παρά τα τσουξίματα που με κερνάνε αβέρτα, δεν μου κάνει καρδιά να τις ξεριζώσω. Πριν μερικά καλοκαίρια έμαθα ότι οι τσουκνίδες λειτουργούν τονωτικά στο χώμα που τις φιλοξενεί οπότε και ξεκίνησα να δοκιμάζω τα κόλπα που μου πρότειναν εμπειρότεροι ερασιτέχνες κηπουροί με πρώτο και καλύτερο τον ορό τσουκνίδας, ο οποίος φτιάχνεται πανεύκολα και είναι θαυματουργός.
Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News