204
|

Πώς δροσίζεις μια καυτή πατάτα;

Avatar protagon.import 20 Ιουλίου 2015, 08:58

Πώς δροσίζεις μια καυτή πατάτα;

Avatar protagon.import 20 Ιουλίου 2015, 08:58

Πώς το είπε ο νέος Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων αυτό με την καυτή πατάτα που θα επιχειρήσει να δροσίσει;  Όπως και να το είπε εγώ το πήρα τοις μετρητοίς και βάλθηκα να βρω λύση! Ξόδεψα σχεδόν όλο το Σάββατο στην οικειοθελώς αναληφθείσα αποστολή «δροσίσματος της καυτής πατάτας».

Πριν αφιερωθώ στις ασκήσεις μαγειρικής ετοιμότητας συγκέντρωσα τα υλικά μου – βοήθησε αρκετά και η πρωινή βόλτα με το ποδήλατο αλλά και οι έφοδοι στα παντοπωλεία της καρδιάς μου.  Με αυτά και εκείνα συγκέντρωσα καταπληκτικές μαρμελάδες ντομάτας αλλά και αλοιφώδη τυριά με χαμηλά λιπαρά όπως το τσαλαφούτι. Στο τέλος, κράτησα μόνο τις «κόκκινες» μαρμελάδες ( λάτρεψα τη μαρμελάδα από το Γύθειο ) και περιορίστηκα σε απλά πράγματα που είχα ήδη στο σπίτι και στο ψυγείο όπως το καλό ελαιόλαδο, το βασιλικό από το γλαστράκι της κουζίνας, το θαλασσινό αλάτι, τα αρωματικά λάιμ και τα μείγματα των μπαχαρικών.

Λοιπόν, το πώς παίρνουμε μια «καυτή πατάτα» στα χέρια μας (ελπίζω να έχουμε την πρόνοια να μην είναι …γυμνά) το γνωρίζουμε όλες και όλοι. Πρώτα απ΄όλα ένα καλό βράσιμο παρέα με αρκετό θαλασσινό αλάτι και στη συνέχεια, ξέβγαλμα και ξεφλούδισμα με περισσή φροντίδα.

Κόβουμε την πατάτα στη μέση και την αφήνουμε για λίγο στην ησυχία της…

Το πλήρες κείμενο εδώ
 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News