Η κρούστα τους είναι τραγανή και νόστιμη και παρόλο που γενικά το πιάτο είναι ελαφρύ και διαιτητικό, θα βάλουν σε πειρασμό όσους κάνουν δίαιτα. Οι σταθερές που κρατώ στη συνταγή αυτή είναι το γιαούρτι και η μουστάρδα.
Παραδοσιακά εδώ, στην Κρήτη, συνδυάζουμε τα μικρά ψητά κρέατα (πολλές φορές και τα μαγειρευτά) με κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν. Τυριά, μυζήθρες και γιαούρτι αποτελούν συχνά γέμιση ή επικάλυψη σε φαγητά με κοτόπουλο, με κουνέλι, με αρνί και κατσίκι. Εκεί «πατάει» κι αυτή συνταγή. Oσο με αφορά, πολύ συχνά χρησιμοποιώ το γιαούρτι στα μαγειρέματά μου με κοτόπουλο. Θεωρώ ότι το αναβαθμίζει.
Εννοείται ότι η συνταγή μπορεί να γίνει και με ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλες μερίδες, αλλά εγώ την συνηθίζω με μπουτάκια. Το πολύ να βάλω ένα στήθος. Επειδή δεν βάζω άλλη λιπαρή ουσία εκτός από το γιαούρτι, δεν συνηθίζω αυτή τη συνταγή μόνο με στήθος κοτόπουλου. H ανάμεικτα ή σκέτα μπουτάκια.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News