Είναι ένα καταπληκτικό πατέ. Κάποτε, τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, που είχαμε περισσότερο χρόνο για πάρτι, γιορτές, σπιτικά brunch τα μεσημέρια της Κυριακής και άλλες συγκεντρώσεις, το έφτιαχνα πολύ τακτικά, αλλά μετά για πολύ καιρό ξεχάστηκε.
Πρόσφατα βρήκα στο ψυγείο μου ξεχασμένη μια (υπέροχη) καπνιστή πέστροφα από το Fresko, το εκτροφείο πέστροφας που ξαναζωντάνεψε τα τελευταία χρόνια στο χωριό μου. Σκάλισα, λοιπόν, τα κιτάπια μου και βρήκα τη συνταγή, που τη λες και vintage μετά από τόσα χρόνια.
Αυτό το πατέ μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε καπνιστό ψάρι, η καπνιστή πέστροφα, όμως, όπως και ο καπνιστός σολομός, κάνουν τη γεύση του πιο «ευγενική».
Το έχω φτιάξει ακόμη και με περισσεύματα φρέσκου σολομού, ψημμένου ή μαγειρεμένου στον ατμό και είναι εξίσου νόστιμο.
Είναι ό,τι πρέπει για τον γιορτινό μπουφέ αλλά ακόμη και για άλειμμα σε σάντουιτς. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News