Η νέα γαστρονομική πρόταση υψηλής διατροφικής αξίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Τρύγος 2023 σε πρώτο πρόσωπο
Ο τρύγος εξελίσσεται φέτος σε δύσκολη υπόθεση. Οι ανάμικτες καιρικές συνθήκες με τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις την Ανοιξη, έδωσαν τη...
6 Σεπ6 Σεπτεμβρίου 2023, 12:05
Grape travel: Στα νησιά του Ιονίου
Το Grape μας ταξιδεύει στα Επτάνησα. Η Κεφαλονιά τραβάει τα περισσότερα φώτα και χαρακτηρίζεται ως next big thing για το ελληνικό...
24 Αυγ24 Αυγούστου 2023, 08:56
Το κοτόπουλο αλλιώς
Δοκιμάστε κομμάτια κοτόπουλου, μαριναρισμένα σε στραγγιστό γιαούρτι και παναρισμένα σε ένα μείγμα φρυγανιάς και παρμεζάνας. Γίνονται γρήγορα στον φούρνο και είναι...
23 Αυγ23 Αυγούστου 2023, 10:38
Καλοκαιρινά μαγειρέματα για Δεκαπενταύγουστο στην αυλή
Οπως συγκεντρώνονται τα μαγειρέματα των bostanistas στη διαδικτυακή κουζίνα μας, μοιάζει να ετοιμαζόμαστε για ένα μεγάλο θερινό τραπέζωμα, με καλοκαιρινή λασκάδα,...
15 Αυγ15 Αυγούστου 2023, 10:44
Grape Travel: Βορειοανατολικό Αιγαίο
Ταξιδεύουμε στο βορειοανατολικό Αιγαίο και γνωρίζουμε τις τοπικές ποικιλίες και τα οινοποιεία της Σάμου, της Ικαρίας, της Λήμνου και της Λέσβου....
Μπακαλιάρος μαριναρισμένος σε χαρίσα με πουρέ κουνουπιδιού
Ο ευφάνταστος σεφ μάνατζερ του «Pavone café» στην αυλή του ξενοδοχείου «Αναστασία» της Σύμης μας προτείνει μια πρωτότυπη συνταγή που μπορεί...
2 Αυγ2 Αυγούστου 2023, 11:49
Κολοκύθια τσιτσιριστά
Δεν είναι φωτογενές πιάτο, είναι όμως πεντανόστιμο συνοδευτικό κρεατικών, υπέροχη βάση ομελέτας ή απλό φαγάκι με μια σαλάτα στο πλάι
28 Ιούλ28 Ιουλίου 2023, 13:05
Grape travel: Κρήτη
Το καλοκαίρι οι διακοπές στην Κρήτη συνδυάζονται τέλεια με την αναζήτηση της αυθεντικής τοπικής γαστρονομίας. Το κρασί παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και...
25 Ιούλ25 Ιουλίου 2023, 14:18
Το φύλλο της κρητικιάς πεθεράς μου
Μπορείτε να φτιάξετε πιτάκια και άλλες νοστιμιές με φύλλο κουρού. Και θα είναι ωραία. Η γεύση όμως αυτής της ζύμης με...
12 Ιούλ12 Ιουλίου 2023, 10:51
Ιταλική αρχιτεκτονική και κρασί: Cantina Tramin
Το Grape μας ταξιδεύει στον ιταλικό βορρά και το Αλτο Αντιτζε, όπου ξεχωρίζει η Cantina Tramin, ένα από τα παλαιότερα οινοποιεία...
10 Ιούλ10 Ιουλίου 2023, 15:24
Ρόδος: Απολαμβάνοντας μια τάρτα αρνιού στον κήπο του «Marco Polo»
Σε ένα από τα πρώτα boutique hotels της Ρόδου, και από τα ωραιότερα της Ελλάδας, γευτήκαμε τη νόστιμη κουζίνα του νεαρού...
Grapemag: «Milia Riza», οι φυσαλίδες της Νεμέας
Στη Νεμέα δεν φτιάχνουν μόνο κόκκινα κρασιά. Φτιάχνουν και λευκά και ροζέ και μάλιστα αφρώδη· Blanc de Noir, Blanc de Gris,...
25 Ιούν25 Ιουνίου 2023, 09:22
Grape Travel: Ορεινή Κορινθία
Οι οινικές αποδράσεις του Grape συνεχίζονται. Αυτή τη φορά η Θάλεια Καρτάλη παρακάμπτει τους δρόμους για τη διάσημη Νεμέα και κινείται...
17 Ιούν17 Ιουνίου 2023, 12:59
Grape travel: Salon des Vins de Loire 2023
Ο mr. Vertigo Γιάννης Παππάς επισκέφθηκε τις μεγαλύτερες εκθέσεις φυσικών κρασιών στη Γαλλία. Το «Σαλόνι Kρασιών του Λίγηρα» έχει εξελιχθεί σε...
10 Ιούν10 Ιουνίου 2023, 17:31
Grapemag: Συνάντηση με τη Χλόη Χατζηβαρύτη
Το Grape μας ταξιδεύει βόρεια, στη Γουμένισσα του Κιλκίς, για να γνωρίσουμε μία από τις πιο ξεχωριστές εκπροσώπους της νέας γενιάς...
1 Ιούν1 Ιουνίου 2023, 12:49
Grape travel: Στη Βιέννη με τον Φριτς Βίνινγκερ
Η Αθήνα δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με αμπελώνα μέσα στα όρια της πόλης. Το Grapemag μας ταξιδεύει στη Βιέννη,...
26 Μαΐ26 Μαΐου 2023, 13:25
40 χρόνια «Τριζόνι» στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη
Τα εστιατόρια «Trizoni sea treasures» της Χαλκιδικής και «Trizoni exclusive» της Θεσσαλονίκης γιορτάζουν φέτος τέσσερις δεκαετίες δημιουργικής ψαροφαγίας με ειδικά γαστρονομικά...
Με το Grape στο Κτήμα Ζαφειράκη στον Τύρναβο
Το Grapemag μας ταξιδεύει στα αμπέλια που καλλιεργεί εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Ζαφειράκη και το οινοποιείο που έφτιαξε ο...
20 Μαΐ20 Μαΐου 2023, 10:40
Grapemag: Συνάντηση με τον Σπύρο Λαφαζάνη
Με εμπειρία 30 χρόνων στη Νεμέα είναι ένας από τους οινοποιούς με δυνατό αποτύπωμα στη ζώνη. Ο Σπύρος Λαφαζάνης στην κουβέντα...
11 Μαΐ11 Μαΐου 2023, 15:44
Grape Travel / Τα Αφρώδη της Αγγλίας
Το Ηνωμένο Βασίλειο γιορτάζει τη στέψη του νέου βασιλιά της Αγγλίας Κάρολου Γ’ και οι επετειακές εκδόσεις κρασιών και ποτών με...
3 Μαΐ3 Μαΐου 2023, 19:30
Grape Travel: Τα Αφρώδη της Ιταλίας
Ο Νίκος Ιωαννίδης μας ταξιδεύει στους φημισμένους αμπελώνες και τα οινοποιεία στο Αστι του Πιεμόντε και στην Μπρέσια της Λομβαρδίας, όπου...
27 Απρ27 Απριλίου 2023, 12:51
Grapemag: Συνάντηση με τον Αρη Τσέλεπο
Χημικός μηχανικός, που ταξίδεψε σχεδόν παντού όπου υπάρχει τεχνογνωσία για το κρασί, από τη Νάπα στην Καλιφόρνια έως τη Νέα Ζηλανδία,...
18 Απρ18 Απριλίου 2023, 10:29
Τόρτα Πασκουαλίνα: Η γενοβέζικη πίτα της Δευτέρας του Πάσχα
Γνωστή από τον 15ο αιώνα, η πίτα της Γένοβας είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές πασχαλινές συνταγές της ιταλικής κουζίνας που...
17 Απρ17 Απριλίου 2023, 09:56