183
|

Οι Ιταλίδες μετακομίζουν: μελιτζάνες σαλτσερές

Avatar protagon.import 16 Ιουλίου 2015, 10:23

Οι Ιταλίδες μετακομίζουν: μελιτζάνες σαλτσερές

Avatar protagon.import 16 Ιουλίου 2015, 10:23

Και πώς δεν τις έχουμε μαγειρέψει: η Καλή Δοξιάδη σε τάρτα από τις αρχές ακόμη του καλοκαιριού, o Δημήτρης Ποταμιάνος σε σοφρίτο τετρανόστιμο και μετά τις πάντρεψε και τις κεράτωσε ταυτοχρόνως σε σαλάτα πολίτικη. Η Ευφροσύνη Κάτσουνα και με ξινόχοντρο και με κολοκυθάκια. Μελιτζανοσαλάτες; Εκδοχές και παραλλαγές να μη χορταίνεις! Η Λεονί Σταφυλά τις έχει ενώσει με γιαούρτι, μετά ήρθαν τα ρολάκια μελιτζάνας  – ακόμα και εν πλω, στη μέση του πελάγους, μελιτζάνες έφτιαχνε! Μα και στον κήπο, ο Άντυ μας καθοδηγεί βήμα – βήμα στη σπορά τους αλλά έχει και κόλπα μπόλικα για τους εντός πόλης, ώστε να τις μεγαλώσουμε σε γλάστρα. Για την  Αναστασία Λαμπρία ούτε λόγος, όταν δεν τις φουρνίζει, τις έχει σε περίοπτη θέση κάθε Πέμπτη για τις μακαρονάδες της και, ασφαλώς, έχουμε τρόπο ευρηματικό και νόστιμο (λέγε με καπονάτα) να τις τρώμε και τον χειμώνα. Σειρά μου λοιπόν, πριν μετονομαστούμε δικαίως σε μελιτζανίστας, να καταθέσω τη δική μου αγαπημένη εκδοχή: φουρνιστές παναρισμένες ροδέλες με ντοματένια σάλτσα, φέτα και γραβιέρα. Η ιταλικής προέλευσης «μελιτζάνα παρμεζάνα» με άλλα λόγια, όμως σε τόνους ελληνικούς, χάρη στα τυριά.

Η συνέχεια εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News