Η δική μου εκδοχή για τους αραβικούς ρεβιθοκεφτέδες. Είναι μεζές εξαιρετικός και χορταστικό υποκατάστατο των κρεατικών!
Υλικά για 35 με 40 φαλάφελ, για 4 με 6 άτομα:
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο, 2 ψιλοκομμένες και 2 κομμένες σε λεπτά φετάκια
- 1-2 καυτερές πιπεριές ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
- 1 φλιτζ. ξερά ρεβίθια, μουσκεμένα αποβραδίς, κατά προτίμηση ξεφλουδισμένα
- 1/3 φλιτζ. κόκκινες φακές ή φάβα που έχετε μουσκέψει αποβραδίς
- 6 κουτ. σούπας πλιγούρι, μουσκεμένο σε νερό 10 λεπτά, και στραγγισμένο
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ (νισεστέ)
- 2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/3 φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο
- 1/3 φλιτζ. μαϊντανό χοντροκομμένο
- 1 ½ – 2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο κύμινο
- 1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι ή όσο θέλετε
- φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι όσο θέλετε
- ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 4 αραβικές πίτες
- 1 χούφτα σαλατικά, 4-5 μικρές ντοματούλες, κομμένες στη μέση
Διαβάστε το πλήρες κείμενο εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News