Αυτά τα μικροσκοπικά αμυγδαλωτά μπαλάκια τα δοκίμασα για πρώτη φορά πριν από πολλά χρόνια σε σπίτι χιώτικο και ενθουσιάστηκα γιατί είναι ένα φίνο γλυκό με υπέροχο άρωμα χάρη στα αιθέρια έλαια που περιέχουν οι φλούδες μανταρινιού. Ταυτόχρονα είναι πολύ θρεπτικά και υγιεινά χάρη στα αμύγδαλα, ενώ δεν περιέχουν άλλες λιπαρές ουσίες εκτός από τα έλαια των αμυγδάλων. Προαιρετικά, εφόσον δεν πρόκειται να τα φάνε παιδιά, προσθέτουμε λίγο αλκοόλ που δίνει ακόμα μεγαλύτερο βάθος στη γεύση τους.
Γίνονται γρήγορα και πανεύκολα, είναι ένα ωραίο κέρασμα και ένα πολύ ευπρόσδεκτο δώρο, ιδανικό τώρα, στις γιορτές. Αν μάλιστα βρείτε χιώτικα μανταρίνια, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο, αφού έχουν άρωμα και γεύση γεμάτη νοσταλγία. Ανάλογη φινέτσα έχουν και τα αμυγδαλωτά με φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Τα κάνω κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μερικές φορές μάλιστα ανακατεύω φλούδες από διάφορα εσπεριδοειδή, λεμόνια, πορτοκάλια και περγαμόντο, όταν είναι η εποχή του.
Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News