Ντομάτα με μοτσαρέλα και βασιλικό, προσούτο με πεπόνι, ρόκα με παρμεζάνα … Οι βασιλάδες ιταλικής καταγωγής που εμείς οι 50ρηδες γνωρίσαμε στις βραδινές εξόδους στα μοδάτα εστιατόρια της εποχής κάπου εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και μας καταδυνάστευσαν ως γνήσιοι μονάρχες στις γευστικές μας επιλογές για χρόνια!
Τα ξαναθυμήθηκα όλα αυτά πλένοντας τα σύκα – φρεσκότατα, κατευθείαν από την παραγωγή στη κατανάλωση- που είχε τη καλoσύνη να με φιλέψει ο Βασίλης Δαφνής, ο θεολόγος που τον κέρδισαν οι καλλιέργειες των υπερτροφών.
Τα φρέσκα σύκα είναι το βασικό συστατικό της σημερινής συνταγής για τον μεζέ που απαιτούν οι ήσυχες μέρες του Αυγούστου…
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News