Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σ’ εσάς, αλλά πολλές φορές, όταν δημιουργώ κάτι και ψάχνω να βρω ποιό μπαχαρικό ή συνδυασμός μπαχαρικών θα του ταίριαζε καλύτερα, ανοίγω τα βαζάκια μου με τα μπαχαρικά, έχω και το συγκεκριμένο υλικό από την άλλη, μυρίζω μια από εδώ και μια από εκεί, και προσπαθώ να φανταστώ τους πιθανούς συνδυασμούς….
Το σίγουρο ήταν ότι το παντζάρι θα έβραζε μέσα σε χυμό πορτοκαλιού, όπως είχα κάνει και με το καρότο και το περγαμόντο. Από εκεί και πέρα θα του ταίριαζε η κανέλα, αλλά και ο αστεροειδής γλυκάνισος, ίσως και το τζίντζερ.
Τη βανίλια δεν την ήθελα, και γιατί δεν τρελαίνομαι γι’ αυτήν, αλλά και γιατί την θεωρώ πιο συνηθισμένη. Τελικά κατέληξα στο τζίντζερ, και μάλιστα το φρέσκο, για να δώσει στην μαρμελάδα μια σπιρτάδα. Και της ταίριαξε πολύ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News