Οι σαρμάδες αποτελούν ιδιαίτερα αγαπημένο πιάτο στη Βόρεια Ελλάδα, τα δε Χριστούγεννα τους βρίσκουμε σε κάθε σπίτι. Σήμερα μαγειρεύω λαχανοσαρμάδες με καπνιστό λουκάνικο. Στα ελληνικά έχουμε δύο σχετικές λέξεις για πιάτα που γίνονται με τυλιχτά φύλλα. Σαρμάς και ντολμάς. Και οι δύο λέξεις είναι τουρκικής προέλευσης. Ο σαρμάς προέρχεται από το ρήμα sarmak που σημαίνει τυλίγω ενώ ο ντολμάς προέρχεται από το ρήμα doldurmak που σημαίνει γεμίζω.
Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News