Στην Ινδία το λένε λάσι, στην Αλβανία δαλ (dhalle), στην Τουρκία είναι το αϊράνι – το εθνικό ποτό της γείτονος χώρας – και στην Ελλάδα είναι το γνωστό αριάνι. Δοκίμασα για πρώτη φορά πριν αρκετά χρόνια την απλή εκδοχή του λάσι. Καλοκαίρι, ζέστη τρελή, όλοι για μπάνιο και εμείς στην κουζίνα, δεν ήθελα καν να ξέρω τι δείχνει το θερμόμετρο. Το νερό δεν έφτανε να ξεδιψάσουμε, ήθελε και κάτι άλλο. Η Ηλιάνα έδωσε τη λύση, είχε αυτό που λένε «έμπνευση». Ηταν το δροσερότερο ποτό: γιαούρτι και παγωμένο νερό, λιτό και τέλειο συνάμα. Εκείνο το καλοκαίρι έγινε η εμμονή της κουζίνας, καθώς μπήκαν στον χορό τα φρούτα και τα μυρωδικά!
Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News