Στο γιορταστικό τραπέζι θα συνοδέψτε το κυνήγι με χρωματιστό πουρέ από φασολάκια, καρότο ή κολοκύθα, με γευστικό μαύρο ρύζι ή με το κλασικό Gratin Dauphinois που όλοι λατρεύουν. Οι συνταγές που ακολουθούν είναι διασκευές από κλασικά πιάτα και παντρεύουν δοκιμασμένους συνδυασμούς με καινούργιες ιδέες.
Πιτσούνια μαρινάτα με κυδώνια ή ξινόμιλα (για 4 άτομα)
4 πιτσούνια, καθαρισμένα και καψαλισμένα (δείτε σημείωση)
1-2 φλιτζάνια γλυκό λευκό σαμιώτικο κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κουτ. σούπας κόκκοι πιπεριού χοντροκοπανισμένοι
150 γραμμ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξύλο κανέλα
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ξινόμηλα με βγαλμένα κουκούτσια (με το εργαλείο) κομμένα στη μέση, εγκάρσια ή 2 κυδώνια με το φλούδι κομμένα στα 4 και καθαρισμένα από τα κουκούτσια
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουερ (προαιρετικά)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε το πλήρες κείμενο εδώ
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News