Το στιφάδο θεωρείται – και είναι εδώ που τα λέμε – βαρύ φαγητό. Δεν συνηθίζεται στην κλασική του εκδοχή το καλοκαίρι. Βέβαια, σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας αποτελεί το εορταστικό γεύμα της Παναγίας το Δεκαπενταύγουστο, αλλά ακόμη κι αυτό δείχνει κατά τη γνώμη μου ότι δεν είναι φαΐ για κάθε μέρα… Τα μπαχαρικά, τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια και η βαριά σάλτσα, μάλλον δεν πάνε μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες! Εμείς εδώ, στην Κρήτη, έχουμε ένα πιο ελαφρύ στιφάδο για την εποχή. Το φτιάχνουμε τις περισσότερες φορές με βοδινό ή με μοσχάρι αλλά δεν είναι άσχημο και με χοιρινό ή κουνέλι.
Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News