256
Θα τη βάλετε σε lemon pie, cheese cake, πάβλοβα και σε όποιο άλλο επιδόρπιο θέλετε | Εύη Σκούρα

Κρέμα λεμονιού… να τη φας στο βαζάκι!

Εύη Σκούρα 17 Ιουλίου 2018, 19:47
Θα τη βάλετε σε lemon pie, cheese cake, πάβλοβα και σε όποιο άλλο επιδόρπιο θέλετε
|Εύη Σκούρα

Κρέμα λεμονιού… να τη φας στο βαζάκι!

Εύη Σκούρα 17 Ιουλίου 2018, 19:47

Το καλοκαίρι το έχω συνδέσει σε μεγάλο βαθμό με τα λεμόνια. Ίσως γιατί θεωρώ πως μια σπιτική λεμονάδα είναι το καλύτερο δροσιστικό για την ζέστη ή γιατί όλα τα λεμονάτα γλυκά τα απολαμβάνω περισσότερο το καλοκαίρι. Κοντά στα λεμόνια και τα αγαπημένα μου μυρωδάτα λάιμ.

Έχετε δοκιμάσει χυμό λάιμ με καρύδα; Ίσως είναι το καλύτερο ποτό για βράδυ καλοκαιρινό, με ή χωρίς αλκοόλ. Ή, ακόμα, χυμό λάιμ με κεράσια;  Έτσι λοιπόν, μια κρέμα λεμονιού που θα χρησιμοποιηθεί σε ένα ελαφρύ λεμονάτο και γρήγορο γλυκάκι ήταν επιβεβλημένο για αυτό το καλοκαίρι.

Να μου πεις, τι να την κάνω την κρέμα λεμονιού; Πέρα από να την φάτε από το βαζάκι (ουπς, μου ξέφυγε…), μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε τάρτα λεμονιού, σε πάβλοβα, σε cheesecake, στην κλασική lemon pie.

Μπορείτε ακόμη να την ανακατέψετε με γιαούρτι και λίγα φρέσκα φρούτα ή γκρανόλα για το πρωινό ή ένα ελαφρύ επιδόρπιο ή να γαρνίρετε τα pancakes. Ή απλά περιμένετε λίγες μέρες για να φτιάξετε ένα γρήγορο και πολύ απολαυστικό λεμονογλυκάκι που σκοπεύω να σας δείξω.

Η συνταγή που σας δίνω είναι του πενταλέπτου και δεν έχει καμία δυσκολία. Πρόσθεσα και  μερικές κλωστούλες κρόκου Κοζάνης μέσα, που μου φάνηκε πολύ ωραία ιδέα. Σας προτείνω να βάλετε κι εσείς, μόνο καλό θα σας κάνει.

Θα σας πρότεινα, επίσης, να φτιάξετε την κρέμα λεμονιού με λάδι καρύδας, που δίνει πολύ ωραία υφή. Αν δεν μπορείτε να βρείτε λάδι καρύδας χρησιμοποιήστε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.

Είναι σημαντικό να κρατήσετε την φωτιά μέτρια προς χαμηλή, διαφορετικά θα φτιάξετε μια λεμονάτη ομελέτα. Θέλει μόνο λίγα λεπτά υπομονή μέχρι να πήξει.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...