Οι κομπόστες ήταν ανέκαθεν ένα από τα πιο ελαφριά και ανώδυνα γλυκά της κουζίνας μας. Ενα κλικ θερμίδες παραπάνω από τα σκέτα φρούτα. Γλυκό για αρρώστους και για δίαιτα θεωρείται από πολλούς, καθώς το βράσιμο των φρούτων σε ελαφρύ σιρόπι ζάχαρης τα κάνει πιο ελαφριά και εύπεπτα από τα ωμά φρούτα. Ποιος δεν θυμάται τις σπιτικές τούρτες της δεκαετίας του 1970 με φρυγανιές, κομπόστα, άνθος αραβοσίτου και σαντιγύ από το μεταλλικό κουτί;
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News