Είναι ένα υπέροχο κέικ, αφράτο και γευστικό, φτιαγμένο χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και χωρίς γάλα. Ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή αλλεργία στα αυγά. Κατάλληλο επίσης για όσους ακολουθούν τη νηστεία, ζήτημα επίκαιρο, αφού ήδη διανύουμε την περίοδο νηστείας που προηγείται των Χριστουγέννων.
Το κέικ αυτό κυκλοφορεί πολύ σε ιταλικά site και blog ως torta all’ acqua, δηλαδή γλυκό με νερό. Παρόλο που ακούγεται φτωχό σε υλικά, είναι τόσο πλούσιο σε γεύση που θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Είναι επίσης πολύ εύκολο στην παρασκευή του, καλά-καλά δεν χρειάζεται ούτε μίξερ!
Θα το φτιάξετε με σπορέλαιο (εγώ χρησιμοποίησα ηλιέλαιο) αντί για βούτυρο και μπόλικα μπαχαρικά, κανέλα, μπαχάρι και τζίντζερ, που φέρνουν στο σπίτι το άρωμα των Χριστουγέννων.
Δείτε τη συνταγή εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News