Αν έχετε αβοκάντο στην κουζίνα σας, έχετε θησαυρό. Με το αβοκάντο μπορείτε να κάνετε θαύματα! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αμέτρητους συνδυασμού για γρήγορα, ελαφριά και προπάντων υγιεινά γεύματα και σνακ. Ακόμα και χυμούς και smoothies!
Όσο για τις φακές, είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι γνωρίζετε τα οφέλη τους. Να σημειώσουμε πως δεν χρειάζονται μούλιασμα, όπως τα φασόλια, μόνο έμπνευση για υπέροχες δημιουργίες!
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά:
- ¼ φλυτζανιού φακές
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ¼ κουτ. γλυκού μπούκοβο (αν δεν συμπαθείτε τα καυτερά, βάλτε λιγότερο)
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- ½ φλυτζάνι φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες ή ντοματάκια κονκασέ από κονσέρβα
- ¼ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 αβοκάντο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News