Το σενάριο γνώριμο: βραδινή πείνα, -μεγάλη πείνα -, το ψυγείο άδειο, μόνο μερικές φλοίδες τυριού που δεν τρίφτηκαν σε μακαρόνια και λιγοστό μπέικον. Παραδίπλα, στο καλάθι των λαχανικών 6-7 μικρές πατάτες.
Πώς συνδυάζονται αυτά τα ολίγα; Θυμήθηκα εκείνες τις κριτσανιστές πατατένιες βάρκες στο marthastewart.com, δηλαδή πατάτες μισοαδειασμένες από την ψίχα τους και ψημένες με τυρί, καπνιστό μπέικον, μυρωδικά διάφορα και αφράτη κρέμα.
Τα δικά μου υλικά λιγότερα και σαφώς πιο ταπεινά, απλά ενδεικτικά, οπότε (και απόψε) αυτοσχεδιάζουμε!
Σημειώστε ότι οι πατάτες-βάρκες γίνονται νόστιμη βάση για ένα σωρό μεζέδες: γεμισμένες με σάλτσα γουακαμόλε, τριμμένη ντομάτα και φέτα, μαγειρεμένο κιμά ή και μικρά κομμάτια κρέατος. Να αποκλείσουμε τα αυγά; Με λίγο μεγαλύτερες πατάτες μπορούμε να αδειάσουμε ένα αυγό σε κάθε “βάρκα”, πριν το τελικό στάδιο, και αυτό να ψηθεί ταιριαστά μαζί της.
Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News