Το πιάτο αυτό είναι το αφιερωμένο στην Καρλόττα. Εξ ου και φέρει το όνομά της. Η συνταγή είναι δική μου. Αισθάνομαι, βέβαια, βαρύ το φορτίο ενός τέτοιου ονόματος, αφού είναι διασήμως γνωστό το γλυκό της Καρλότας, η περίφημη Σαρλότ, και υπάρχει ο κίνδυνος της συγχύσεως και του αποπροσανατολισμού.
Υλικά
- 400 γρ φιλέτο σολομού
- 4 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 10 κούπες νερό παγωμένο
- τριμμένη φλούδα ενός λεμονιού
- 1 κιλό παντζάρια (χωρίς τα χόρτα)
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 2 καυτερές πιπεριές τσίλι
- φρεσκο-φτιαγμένη μαγιονέζα (τουλάχιστον δύο κούπες)
- 1 μεσαίο αγγούρι ψιλοκομμένο σε φέτες (για το σερβίρισμα)
- κάπαρη (κατά βούληση) για το σερβίρισμα
- σκόνη τσίλι (κατά βούληση) για το σερβίρισμα
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News