Η πάβλοβα του χειμώνα, με ρόδια
Δεν είναι παρά μια τούρτα με μαρέγκα, κρέμα σαντιγύ και φρέσκα φρούτα. Αλλά τι τούρτα! Αέρινη, ελαφριά, νόστιμη και καλόβολη, της ταιριάζουν όλα τα φρούτα επομένως και όλες οι εποχές, από τις φράουλες στην ακμή της άνοιξης ως τα ρόδια τώρα, στα μέσα του χειμώνα.
Εχουν γραφτεί σελίδες επί σελίδων για την καταγωγή της, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία ερίζουν για την πατρότητα.
Πάβλοβα με ρόδια
Για τη μαρέγκα:
-6 ασπράδια αυγών
-180 gr ψιλή ζάχαρη
-180 gr άχνη ζάχαρη
-1 κουταλιά γλυκού λευκό ξύδι
-1 βανίλια
Για την κρέμα σαντιγύ:
-170 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγύ
-300 γρ. τυρί κρέμα
Για το γαρνίρισμα:
-κόκκινους σπόρους ροδιού από 2 καρπούς
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.
Συμπληρώνουμε με το ξύδι και τη βανίλια…
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News